Valoarea cepei? Miraculoasa si cu puteri vindecatoare

Leguma cu miros tare, gust dulce si uleiuri eterice care ne provoaca lacrimarea trateaza aproape orice afectiune, tinand locul unei intregi farmacii! Cea mai consumata leguma din ziua de azi, ceapa a fost cultivata mai intai pentru a servi ca leac pentru diferite boli. Cu timpul, a fost introdusa in bucatariile lumii, insa nu si-a pierdut renumele terapeutic.

Compozitia miraculoasa

Secretul virtutilor terapeutice sta chiar in compozitia cepei. Bogata in vitamina C, uleiuri eterice, acizi organici, acid citric, fermenti, vitaminele C, B1, B2, B6, PP, E, caroten, fitoncide, minerale, calciu, sodiu, kaliu, fier, fosfor, iod, sulf, siliciu si substante afrodiziace, ceapa este un bun stimulator al sistemului imunitar, un antiseptic de exceptie, antibiotic natural, analgezic, expectorant, antitusiv, hipoglicemiant, avand si rol emolient si revulsiv.

Iata in ce afectiuni este folosita cu succes ceapa:

Diabet – bea sucul proaspat obtinut dintr-o ceapa cu un sfert de ora inaintea meselor principale.
Diuretic – consuma zilnic 50 ml de suc de ceapa.

Tuse seaca – bea o cana cu ceai caldut (de trei ori pe zi, dupa masa), preparat dintr-o ceapa taiata in patru, spalata bine si necuratata de foi si un litru de apa.

Insomnie – mananca o ceapa cruda, taiata solzisori sau o jumatate de ceapa tocata marunt si amestecata cu miere.

Hemoroizi – se face o cura de suc de ceapa timp de 1 luna, cate o cescuta inainte de mesele principale.

Reumatism sau guta – se bea o cana cu ceai de ceapa in fiecare zi pe stomacul gol (½ ceapa taiata marunt si fiarta intr-o cana cu apa).
Gripa, raceala, diaree – se toaca o ceapa, peste care se toarna ½ litru de apa fierbinte si se lasa la macerat 12 ore. Se bea un sfert de pahar, de 3-4 ori pe zi, cu 20 minute inainte de masa.

Afectiuni cardiace – se bea infuzie dimineata, pe stomacul gol (o ceapa mica tocata pusa intr-o cana cu apa fiarta si lasata la infuzat peste noapte)
Diaree – decoct din foi de ceapa uscata, din care se consuma cate ½ litru pe zi.

Obezitate – supa din 4 cepe, ½ varza mica si 1 radacina de patrunjel.

Paraziti intestinali – lasa la macerat 6 zile o ceapa mare, taiata felii, intr-un litru de vin alb. Bea cate un pahar in fiecare dimineata, timp de o saptamana.

Micoze – se aplica pe zonele afectate suc proaspat de ceapa.

Arsuri – se aplica miere amestecata cu ceapa tocata marunt.

Pietre la rinichi – un pumn de arpagic curatat se infuzeaza intr-un pahar si jumatate de apa fierbinte timp de 30 de minute. Se bea ½ pahar, de 3-4 ori pe zi, cu 30 de minute inainte de masa.

Migrene – pune cataplasme cu foi de ceapa crude pe frunte.

Carie dureroasa – pune in gaura din dinte un pic de vata inmuiata in suc de ceapa.

Celulita – maseaza-ti zonele afectate cu felii de ceapa si lasa sucul sa actioneze cateva ore.

Nervozitate – miroase o jumatate de ceapa proaspat taiata.

Stiai? Ceapa dizolva grasimile, fluidifica sangele, previne infarctul, te scapa de migrene si trateaza impotenta.

Comentarii

comentarii