VIDEO Vechiul Consiliu Local Resita a fost dizolvat – Noul Consiliu Local a fost investit

Vechiul Consiliu Local al Municipiului Reșița a fost dizolvat, iar noii aleși ai reșițenilor au primit astăzi certificatele constatatoare de consilieri locali. O parte dintre ei au prins locuri atât la Consiliul Local cât și la Consiliul Județean. Ei trebuie să decidă în termen de 10 zile din care for legislativ vor face parte în următorii 4 ani.
Judecătoarea Daniela Deteșan, președintele Biroului Electoral Municipal Reșița, a înmânat astăzi, în cadru festiv, certificatele care atestă calitatea de ales în funcția de consilier local. Majoritatea celor care au stat astăzi la masa Consiliului Local nu au mai făcut parte, până acum, din administrația locală.

Din vechea echipă a Consiliului Local Reșița au rămas Valentin Lupșa, Gabriel Duruț, Mirel Sabo și Ioan Crina. Acesta din urmă se află și pe lista Consiliului Județean, și are 10 zile la dispoziție pentru a decide în care echipă va rămâne.

Primarul ales, Ioan Popa, se află și el pe lista de consilieri. Însă va renunța la locul său în favoarea următorului pe listă. Deocamdată este preocupat cu negocierile pentru obținerea majorității în Consiliul Local. Se știe deja că îi va avea ca aliați pe cei de la Partidul Verde.

Mâine, vine rândul consilierilor județeni să primească certificatele care atestă calitatea de ales . Ceremonia va fi prezidată de judecătorul Rustin Cisc, președintele Biroului Electoral Județean.

Comentarii

comentarii