Vești bune și o speranță pentru tinerii din Reșița fără locuință

Consilierii locali reșițeni au votat un proiect ce presupune construirea unui nou bloc ANL -Etapa a III-a, pe Calea Caransebeșului, ce va deține 19 apartamente. Numărul acestora este insuficient pentru numărul mare de cereri de locuință pentru tineri.

La Direcția pentru Administrarea Domeniului Public și Privat al Municipiului Reșița, sunt înregistrate în prezent 2790 de cereri pentru locuință.

”Având în vedere strategia Agenției Naționale pentru Locuințe privind construirea de locuințe prin ”Programul construcții de locuințe pentru tineri, destinate închirierii” și numărul mare de solicitări, cereri de locuințe din municipiul Reșița, Consiliul Local al Municipiului Reșița și-a propus execuția de locuințe pentru tineri încă din 2003. În acest sens s-au transmis Agenției Naționale pentru Locuințe toate documentațiile necesare pentru promovarea investiției, inclusiv amplasamentul din Calea Carnsebeșului, Municipiul Reșița, județul Caraș-Severin, Etapa a III-a”, a motivat primarul Mihai Stepanescu.

Construcția va fi realizată pe o suprafață de 316.62mp, cu regim de înălțime parter + 3 etaje. Valoarea estimată a investiției este de aproape 4.900.000 lei, din care construcții și montaj 4.012.000 lei, cu o durată de execuție estimată la 24 de luni.

Încă nu se știe la ce dată va fi finalizată lucrarea, dar tinerii fără locuință mai pot spera la o casă.

Comentarii

comentarii