Vești proaste pentru membrii ATOP Caraș-Severin

USR PLUS a depus o inițiativă legislativă de eliminare a indemnizațiilor pentru membrii Autorității Teritoriale pentru Ordine Publică (ATOP). Instituția reunește numeroși reprezentanți ai instituțiilor din sistemul de ordine publică care sunt remunerați de două ori pentru aceeași muncă. 

ATOP are un rol pur consultativ, iar sarcina membrilor este deja realizată de alte instituții, precum: Consiliul Județean, Poliția de Frontieră, Poliția Locală, Jandarmeria Română și  Inspectoratul pentru Situații de Urgență.

USR PLUS și-a propus să corecteze paralelismul legislativ și să oprească risipa din banii publici. În consecință, deputații USR PLUS: Pollyanna Hangan, Cristina Rizea și Denisa Neagu, au depus marți, o inițiativă legislativă pentru modificarea și completarea Legii 218/2002, privind organizarea şi funcţionarea Poliţiei Române, astfel încât ATOP să-și desfășoare activitatea fără remunerarea membrilor ce o constituie. 

În prezent, cheltuielile necesare pentru desfăşurarea activităţii Autorităţii Teritoriale de Ordine Publică se suportă din bugetul Consiliului Județean, iar activitatea membrilor este remunerată. O remunerație suplimentară prin simpla apartenență la acest organism este profund injustă. 

În urma informațiilor primite de la 33 de Autorități Teritoriale pentru Ordine Publică, din totalul de 42, acestea au cheltuit în anul 2020 10,175,570.00 RON, dintre care aproape 10,000,000.00 RON numai pentru acoperirea indemnizațiilor de ședință.

Mai mult, există discrepanțe foarte mari între aceste autorități, spre exemplu ATOP Ialomița a cheltuit 13,399.00 RON (pentru o singură ședință desfășurată în 2020), în timp ce ATOP Caraș-Severin a cheltuit 776,264.00 RON.

COMPONENTA A.T.O.P. Caraș Severin

Daniel-George SURDU – consilier judeţean;
Ghită SPOREA – consilier judeţean;
Vasile–Liviu BRUMAR – consilier judeţean;
Ovidiu-Cristian CHIMIGERIU – consilier judeţean;
Mariana-Gabriela STUPARU – consilier judeţean;
Nina CURIȚĂ – reprezentant al comunităţii;
Laurențiu- Darian Ciobanu – reprezentant al comunităţii;
Arin ISPAS – reprezentant al comunităţii;
_____________ – subprefectul judeţului Caraș-Severin;
Ciprian-Ioan TERCIU – (î)şeful Inspectoratului de Poliţie Județean Caraş- Severin;
Jan BURTEA – reprezentant al Corpului Naţional al Poliţiştilor Caraș-Severin;
Marian-Ciprian PETRIȘOR – (î)inspector-șef, Inspectoratul de Jandarmi Județean „Gl.bg.Vasile Zorzor” Caraș-Severin;
George COZARIUC – (î)inspector-șef, Inspectoratul pentru Situații de Urgență”Semenic” al județului Caraș-Severin;
Ionel ANDRONACHE – șeful Serviciul Teritorial al Poliției de Frontieră Caraș-Severin;
Alexandru CIATI – director executiv, Direcția Poliție Locală Reșița.

Avem convingerea că ședințele ATOP Caraș-Severin vor fi organizate la fel de des și după ce membrii nu vor mai fi renumerați. Participanții vor putea dovedi astfel că interesul mare pentru a ocupa un loc în această instituție este reprezentat de contribuția lor la siguranța cetățenilor și nu la siguranța financiară personală.

                                                                                        Daniel Toma,

                                                                     Copreședinte USR PLUS Caraș-Severin                                        

Comentarii

comentarii