Viceprimarul Paul Vasile amenință că va închide șantierele celor de la Hidroconstrucția

Viceprimarul Paul Vasile amenință că va închide șantierele celor de la Hidroconstrucția dacă vor continua distrugerea orașului. ”Nici în cele mai mari coșmaruri ale mele nu mi-am imaginat că timp de cinci luni mă voi izbi de aceeași firmă”.
Începând din această săptămână administrația locală va organiza periodic ședințe de lucru la care sunt invitați reprezentanții firmelor Enel, E-On Gaz, Aquacaraș, Hidroconstrucția pentru a discuta problemele tehnico-edilitare de pe raza municipiului.
Scopul acestor întâlniri este acela de a organiza activitatea acestor firme privind lucrările de intervenție, reparații și reabilitare executate în Reșița în urma unor contracte pe care constructorul nu le respectă.
”Le vom cere grafice de execuție, săptămânale, penru a putea urmări exact și a-i sancționa în momentul în care ei nu execută lucrări de calitate”, a precizat viceprimarul Paul Vasile.
vice-paul-vasile-2
Dacă s-a arătat mulțumit de lucrările cu firmele subcontractuale ale Enel și E-On nu același lucru a putut spune despre Hidroconstrucția, firmă care execută lucrările de apă-canal de care beneficiază Aqacaraș. Firma are probleme în toate secțiunile: nerespectarea termenului de finalizare a lucrărilor, execuții prost realizate, serviciile de refacere a străzilor sparte de asemenea întârziate sau neexecutate, probleme la refacerea carosabilului și a trotuarului în zonele unde au intervenit, dar și lipsa de coordonare a lucrărilor, a echipelor care lucrează pe străzi.

Cele mai multe probleme întâlnite sunt pe strada Dealu Mare, unde Hidroconstrucția a închis strada timp de 10 zile și a îngreunat accesul locuitorilor în zonă și unde refacerea ei trebuia să se fi terminat acum o săptămână. De asemenea pe strada Făgărașului lucrările au depășit termenul de finalizare. Și pe strada 24 Ianuarie este aceeași situație, spun reprezentanții primăriei care acuză Hidroconstrucția că a depășit toate avizele și toate promisiunile făcute în ultimele 5 luni privind finalizarea lucrărilor și refacerea străzilor sparte în oraș.

”În momentul de față, o bună parte din străzile orașului sunt inaccesibile pentru mașinile de curățenie, pentru mașinile salvării, mașinile de pompieri. Din nefericire, în contractele acestea pe fonduri europene sunt, din punctul meu de vedere, prevăzute niște clauze externe prin care noi nu putem rezilia contractul, și tot din nefericire, primăria nu este parte în contract, beneficiarul final este Aquacaraș, la care primăria este acționar minoritar, iar firma de consultanță este firma Hill Internațional, care nu are niciun fel de relație contractuală cu primăria. Încercăm să aducem lucrurile pe un curs favorabil doar prin bună înțelegere, parțial, unde se poate și prin sancțiuni, acolo unde nu există înțelegere”, a mai spus Paul Vasile.

Au primit chiar și amenzi pentru nerespectarea termenelor din contract dar pentru că legislația este ambiguă, sancțiunile sunt contestate și chiar dacă într-un final vor trebui plătite, durează mult până atunci.
vice-paul-vasile-1
”Cea mai gravă problemă este că am pierdut valoarea contractuală pe care o avem cu ei, deci ei trebuiau să finalizeze contractul undeva în luna martie, acum sunt abia undeva la jumătate cu contractul, iar banii aferenți acestui contract au fost pierduți pe finanțarea de pe POS1. noi am făcut diligențe deosebite și am reușit să trecem partea nefăcută a lucrărilor pe finanțarea de pe POI, de fapt a tuturor contractelor că toate contractele sunt întârziate în diverse stadii și acum așteptăm să se semneze contractul de finanțare ca să putem merge mai departe cu acest proiect și finalizarea lui. Noi nu am întrerupt lucrările, doar că am întrerupt parțial plata către constructor”, a precizat directorul executiv Aquacaraș, Dan Petrescu.

Comentarii

comentarii