ActualitateAdministratie

Victimele exploziei de la Reșița, prima noapte printre străini

DSC05192Victimele exploziei de la Reșița au ajuns la momentul în care au trebuit să abandoneze munca de o viață și doar cu ce au avut pe ei, au înnoptat în pat străin şi printre străini. Fiindcă întreaga scară de bloc a fost evacuată, oamenii au fost găzduiţi de Primăria Reşiţa în hotelul internat al Colegiului Economic al Banatului Montan.
Oamenii necăjiţi au primit o vizită din partea primarului Mihai Stepanescu. Edilul s-a interesat de condiţiile de cazare ale oamenilor.
,,Pe lângă un pat în care să se odihnească peste noapte, oamenii năpăstuiţi vor primi şi trei mese pe zi în cantina-restaurant a Colegiului Economic” spune Titiana Cătană, director în cadrul Primăriei Reşiţa şi care este implicată direct în problema acestui mare necaz abătut asupra oamenilor.
În momentul exploziei, oamenii au fugit din case sau au fost evacuaţi de pompieri şi jandarmi doar cu ce au putut pune repede pe ei. Apoi, nimeni nu a mai avut acces în scara blocului sau apartamentele avariate de explozie. Pompierii militari au îndepărtat bucăţile de planşee şi pereţi ce riscau să cadă.
În cursul zilei de azi, sub asistenţa pompierilor şi poliţiştilor, grupuri mici de proprietari vor intra în apartamentele avariate pentru aşi lua actele, bani sau bunuri de care au nevoie.
În acelaşi timp, consilierii locali din cadrul Primăriei Reşiţa au aprobat un ajutor financiar pentru cetăţenii evacuaţi din locuinţele lor.
,,O comisie specială analizează la faţa locului starea imobilului şi va elabora un plan de reparaţii ce va fi înaintat primului ministru Ponta fiindcă administraţia publică locală nu este în stare să susţină financiar un asemenea proiect de reabilitare” spune primarul oraşului, Mihai Stepanescu.
În acelaşi timp, procurorii şi specialiştii de la ISU şi gaze, încercă să determine cauzele care au dus la producerea exploziei.
Mai mulţi vecini spun că proprietara apartamentului unde s-a produs explozia ar fi folosit aragazul ca să se încălzească şi probabil de aici a rezultat acumularea de gaze.

Comentarii

comentarii