VIDEO 25 de ani de Consiliu Judetean – Caras Severinul pe ultimul loc pe linie

La ora actuală, judeţul Caras Severin este pe ultimul loc în România la mai toate capitolele: dezvoltare economică, natalitate, populație, calitatea drumurilor, densitatea populaţiei și lista poate continua. Un loc fruntaş îl ocupăm la mortalitatea populaţiei şi emigrare: la fiecare nou născut, mor doi cărășeni. În ceea ce priveşte emigrarea – aproape că nu exista locuinţa sau familie din care să nu fie plecat dincolo la muncă cel puţin un membru tânăr al familiei. Nu exista scara de bloc unde pe un palier, cel puţin un apartament să fie închis şi toată familia să fie plecată în străinătate. În fine, asta e! Consiliul Județean Caraș-Severin și-a sărbătorit un sfert de secol de existență. Actuali și foști președinți, actuali și foști vicepreședinți, angajați, consilieri județeni, primari din județ, dar și episcopul Lucian Mic s-au reunit în sala în care timp de 25 de ani s-a decis soarta acestui județ.

Consiliul Județean Caraș-Severin a luat ființă în 11 aprilie 1992. Primul președinte care a condus administrația județeană în peioada 1992-1996 a fost Gheorghe Pavel Bălan, vicepreședinți fiind Ilie Mustăcilă și Ioan Drăghicescu. Legislatura 1996-2000 i-a avut ca președinte pe Sorin Frunzăverde și vicepreședinți pe Ilie Mustăcilă și Vasile Man, între anii 2000-2004 președinte a fost Ilie Mustăcilă, vicepreședinți Ioan Ștefănescu și Iosif Hilofski. În legislatura 2004-2008 Consiliul Județean i-a avut în frunte pe președintele Sorin Frunzăverde (2004-2006) și Iosif Secășan (2006-2008) și vicepreședinți Dumitru Tilică Pârvulescu, Horia Irimia și Ion Spânu. În perioada 2008-2012 președinte a fost Sorin Frunzăverde, vicepreședinți: Ionesie Ghiorghioni, Iulian Georgevici și Cristinel Danil Ristache, Legislatura 2012-2016 președinte Sorin Frunzăverde, urmat pentru o perioadă foarte scurtă de timp de către Romeo Dumitrescu, vicepreședinți Ionesie Gheorghioni și apoi Ilie Iova. În prezent Consiliul Județean este condus de către Silviu Hurduzeu- președinte și Ionuț Popovici -vicepreședinte
.
Forul județean a avut inițial 39 de consilieri județeni, ulteriror numărul s-a diminuat, în prezent fiind doar 31 de consilieri.

Pe holul instituției administrative a fost inaugurată cu ocazia acestei manifestări aniversare, Galeria președinților Consiliului Județean semnată de marele artist Ștefan Popa Popa s.
Foștii președinți au luat cuvântul și au retrăit momente de debut, dar și momentele mai bune sau mai puțin bune ale perioadelor în care s-au aflat la șefia instituției administrative.

Cei care s-au aflat la conducere în acești 25 de ani de când funcționează administrația cărășană au primit plachete aniversare din partea actualei conduceri. De asemenea au fost recompensați cu diplome de recunoaștere angajații care sunt în instituția Consiliului Județean încă din anul înființării.

Comentarii

comentarii