VIDEO 27 de copii au beneficiat de control oftalmologic gratuit la Resita

Membrii unui club (Clubul Lions Onix) din Reșița a organizat la Spitalul Judeţean de Urgenţă, o nouă acţiune umanitară, respectiv, un screening oftamologic, ce face parte din proiectul ,,Ochi frumoși, ochi sănatoși”. Cu aceasta ocazie, au fost consultați un număr de 27 de copii de clasa întâi.

Un număr de 27 de copii, elevi ai clasei I -a C de la Colegiul National ,,Traian Lalescu” au trecut pe la cabinetul de oftalmogie al dr. Felicia Quint pentru un consult gratuit. Consultul face parte din proiectul ,,Ochi frumoși, ochi sănatoși” al unui club (Clubul Lions Onix) din Reșița, dar este şi o extensie a orarului claselor de elevi de explorarea mediului înconjurător.

Potrivit Feliciei Quint, ambliopia este una dintre problemele pentru care părinţii ar trebui să meargă cu copiii la controlul oftalmologic, înainte ca aceştia să înceapă şcoala. Acesta este motivul pentru care, miercuri, au fost controlaţi cei peste 26 de elevi din clasa întâi, de la Colegiul Național Traian Lalescu.

Ambliopia, numita si „ochiul lenes”, este o boala a sistemului vizual caracterizata prin slabirea simtitoare a vederii a unui ochi sau a ambilor. Ambliopia este o consecinta a unei dereglari a vederii binoculare.

Comentarii

comentarii