VIDEO 4 Autoturisme au luat foc si au explodat pe European la Armenis

Drumul European 70 a fost blocat complet pentru aproape o oră sâmbătă după amiază după ce un tir bulgăresc ce transporta 8 autoturisme noi – scoase din fabrică – a luat foc la Armeniș. Șoferul bulgar al tir -ului a observat că autoturismele au luat foc și pe platoul gării din Armeniș a ieșit de pe carosabil într-o parcare.

Incendiul s-a extins cu repeziciune dinspre partea din spate remorcă spre restul autotransportorului. Patru maşini au luat foc și au explodat din cauza jantelor cu aliaj de magneziu și a combustibilului din rezervoare. Exploziile au fost așa de puternică încât s-a auzit de la vreo doi km, din sat. Şoferul şi alți participanți la trafic au încercat să stingă focul cu stingătoarele de prin mașini, dar oamenii au realizat că nu pot face nimic până la sosirea pompierilor.

De la Caransebeș au sosit două echipaje de pompieri, dar având în vedere că drumul are aproape 30 de km, focul a distrus 4 mașini și a cuprins altele două. Conform primelor cercetări, focul a izbucnit de la remorcă transportorului tir. Sistemul hidraulic de ridicare al pernelor de aer s-a defectat, șasiul remorcii a frecat de osie și de aici s-au aprins cauciucurile. Focul s-a transmis mai departe la cauciucurile unui dintre autoturismele de pe platformă și de aici a luat foc prima mașină.

Patru autoturisme au fost distruse in totalitate iar altele doua au fost afectate in proportie de 25%. Din fericire nimeni nu a fost rănit iar pagubele se ridică la peste 120.000 de euro.

Comments

comments

Powered by Facebook Comments