VIDEO A fost gasit si cel de al patrulea inecat de la Coronini

Dunărea l-a scos la mal și pe cel de al patrulea membru al familie Jurji. Reamintim că în urmă cu 3 săptămâni, la 3 km de Coronini în Clisura Dunării, a avut loc un accident de circulație pe DN57.

Un autoturism în care se aflau şoferul şi cei 4 membrii ai familiei Jurji din Sicheviţa: tata, mama şi doi copii, a plonjat în apele fluviului de la o înălțime de 10 m. Locul respectiv este într-o curbă deosebit de periculoasă în care de-a lungul anilor au avut loc mai multe accidente. Din mașină a reușit să scape doar șoferul. Ceilalți 4 s-au înecat: cel mai mic avea 3 anişori iar cel mai mare, tatăl – avea 47 de ani. Prima a fost găsită soția pe malul sârbesc la vreo 30 de km de locul accidentului, vis a vis de Sfinița. A urmat fiica cea mică pe malul românesc la vreo 15 km de Coronini, apoi fiul de 22 de ani tot pe malul sârbesc iar acum – capul familiei pe malul sârbesc în apropierea locului în care a fost găsită și soția lui.

Din cauza accidentelor, mai exact – la ultimul de vreo 2 ani, pe marginea drumului nu mai sunt parapete. Acestea au fost distruse în accidente. Poliția a făcut informări către CNADNR, dar nimeni nu mișcat un pai. Probabil că cei din mașină mai aveau o șansă dacă pe marginea exista o piedică în calea mașinii scăpată de sub control.

Culmea este că la aproape o lună de la petrecerea tragediei, CNADNR nu a montat parapetele metalice la locul lor. În schimb, pe marginea drumului, la locul accidentului, au fost montate parapete din plastic în care s-a pus ceva pietriș și bolovani. Asta în condiția în care aceștia se umplu cu apă sau nisip.

Cel mai grav este faptul că autoritățile sârbești au îngropat cadavrul în Serbia într-un cimitir internațional. Asta în pofida faptului că familia a anunțat că doresc repatrierea cadavrului și făcea pregătiri pentru a-l reduce acasă. Cazul este similar cu cel al Vandanei Jurji – soția înecatului. Sârbii au procedat la fel spunând că legile lor nu permit păstrarea cadavrelor la frigider dacă s-a stabilit identitatea și cauza morții.

Acum, familia lui Bănuț Jurji este destrămată a doua oară: odată i-a despărțit moartea de trei copiii care au rămas fără părinți iar în moarte, au fost despărțiți de oameni și legi: părinții îngropați în Serbia iar copiii informați în România. Îi desparte un fluviu care deși este frumos, este și foarte periculos.

Comentarii

comentarii