VIDEO A fost grevă? N-a fost grevă ? O fi fost grevă, dar nu s-a simțit și la noi

,,Membrii sindicatelor afiliate la Federaţia Naţională a Sindicatelor din Administraţie (F.N.S.A.) au organizat şi participat joi, 30.04.2015, la greva generală cu întreruperea activităţii pe durata întregii zile, în semn de protest faţă de politicile inechitabile în ceea ce priveşte salarizarea şi drepturile angajaţilor din administraţia publică locală din România, în comparaţie cu alte categorii de salariaţi din sistemul bugetar.

[youtube id=”RbG21pcvDLY”]

Această acţiune de protest extremă a fost susţinută de aproximativ 32000 de membri de sindicat şi salariaţi din 2800 de primării de comune, 50 de oraşe, 35 de municipii şi 20 de consilii judeţene.
Mulţumim pe această cale cetăţenilor pe care îi deservesc salariaţii reprezentaţi de către FNSA, pentru faptul că au înţeles că protestul nu a fost îndreptat împotriva lor. Asigurarea unor drepturi salariale decente angajaţilor din administraţia publică locală contribuie la stoparea exodului profesioniştilor angajaţi în primării şi consilii judeţene, la îmbunătăţirea actului administrativ şi, implicit, la asigurarea unor servicii de calitate populaţiei de către instituţiile din administraţia publică local”.

Asta o spune Valer Suciu, Preşedinte al FNSA. dar iată ce spune colegul Matei Mircioane, jurnalistul de la www.argument-cs.ro cel care s-a ocupat îndeaproape de această problemă: ,,S-a dus dracu’ romantismul sindical! Astăzi, în zi de grevă, liderii sindicali îşi iau concediu ori pleacă pe teren!
Greva sindicatelor din administraţie, anunţată cu cu multă pompă şi cu puţină speranţă, s-a dovedit un fâss mediatic, cel puţin în Caraş-Severin. În niciun oraş din judeţ nu a fost grevă în administraţia publică. Iar, dacă în comune o fi fost pe undeva grevă, suspectăm acea grevă că a fost un spectacol de operetă ieftină, în regia primarului şi a liderului de sindicat.

În Reşiţa, joi, la Primărie s-a lucrat normal. Angajaţii chiar erau foarte mândri că lucrează şi sunt în serviciul cetăţeanului. Foarte frumos din partea lor! I-am întrebat pe angajaţi dacă ştiu de greva pentru revendicări salariale. Au răspuns că au auzit ceva, dar n-au primit nicio dispoziţie, aşa că lucrează. Am întrebat de liderul de sindicat, Cristina Enuică, dar, la unul din birourile primăriei ni s-a spus că, din păcate este în concediu. Asta e! Liderul s-a nimerit în concediu chiar de grevă!

La Consiliul Judeţean Caraş-Severin, aceeaşi situaţie. Liderul unei organizaţii sindicale, un domn Jurchescu, chiar era liber astăzi, dar angajaţii m-au dirijat către liderul sindicatului pe Consiliul Judeţean, Oana Pekerle. Am ajuns în biroul liderului, Oana Pekerle, am cerut informaţii despre ea, să vedem, să stăm de vorbă. Liderul, Oana Pekerle era pe teren. A răspuns colegelor de birou la telefon, dar a spus că nu vrea să stea de vorbă cu niciun ziarist! Aşa, foarte frumos! Cineva mi-a şoptit că ăştia sunt lideri de sindicat de hârtie creponată, ca să nu zică de altă hârtie. Deci, aceştia ar fi lideri de sindicat care doar adună dulciuri de Paşti şi de Crăciun. În rest, sunt oameni cu un serviciu, ca toţi oamenii, serviciu de care ţin cu dinţii. E mare lucru să ai un serviciu, astăzi!

Am mai sunat la diferiţi oameni, pe la primăriile din Caransebeş, Oraviţa, Moldova Nouă şi Anina. Niciunde nu a fost niciun fel de grevă. A fost o zi ca oricare alta, înaintea Zilei Internaţionale a Oamenilor Muncii!”

Valer Suciu, Preşedinte al FNS, mai spune că ,,Apreciem sprijinul declarat de către colegii noştri aparţinând altor organizaţii sindicale şi ne exprimăm pe această cale speranţa că la următoarele acţiuni de protest organizate de către FNSA, solidarizarea cu demersurile noastre nu va fi doar la nivel declarativ. Uniţi, pentru asigurarea unui trai decent al salariaţilor pe care îi reprezentăm, vom reuşi!

În cazul în care, nici după acest protest, revendicările noastre minimale şi decente nu vor fi soluţionate în mod favorabil, FNSA va organiza următoarele acţiuni:

– în data de 27.05.2015 miting în Bucureşti la care vor participa minim 3000 de persoane;
– strângerea de semnături în vederea organizării grevei generale pe termen nelimitat în administraţia publică locală, în 2015”.

Cu respect,

Valer Suciu
Preşedinte al FNSA

Comentarii

comentarii