VIDEO A fost jale la Glimboca, Bucium si Otelu Rosu – S-au rupt norii

Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare de Cod galben pentru județul Caraș-Severin, fiind vizate localitățile Bocșa, Berzovia, Doclin, Fârliug, Forotic, Măureni, Ocna de Fier, Ramna, Vermeș. Aceeași avertizare este valabilă pentru județul Timiș.

Circa 90 de gospodării au fost inundate marţi seara din cauza scurgerilor de pe versanţi, în comuna Glimboca. La Otelu Rosu si la Glimboca, norii și-au dat drumul peste sat și în câteva minute, ploaia curgea la propriu din cer. Nu a plouat mai mult de o oră, dar cantitatea de apă căzută a depășit 80 de litri pe metru pătrat în zona Oțelu Roșu și Glimboca.

Străzile s-au transformat în râuri şi practic, pentru câteva ore, aproape jumătate din sat a fost acoperit cu puhoaie de apă de peste un metru. Canalele și șanțurile nu au mai putut prelua întreaga cantitate de apă, iar străzile și intersecțiile s-au umplut, transformându-se în adevărate canale venețiene. Apa a intrat și în biserica din sat.

INMH spune ca În aceste zone se vor semnala averse de ploaie care vor atinge pe arii restrânse 25-30 l/mp, frecvente descărcări electrice, iar ca fenomene asociate, grindină de dimensiuni mici, intensificări de vânt care pot lua și aspect de vijelie. Mai trebuie adăugat că seara trecută 80 de gospodării au fost inundate la Glimboca.
Multumiri deosebite lui Razvan Malos.

Comentarii

comentarii