AdministratieUtilitare

VIDEO A mai căzut o bucată din fostul CSR, se alege praful și pulberea din marele Combinat

Peisajul din zona Pasajului de la Combinat este mai sărac cu un obiectiv: unul din cele 8 coşuri pentru evacuarea gazelor arse ale fostei oţelării, construite cu zeci de ani în urmă pe platforma fostului Combinat Siderurgic din municipiul de pe Bârzava, a fost dinamitat. Inginerii pirotehniști au calculat locul în care să foreze găurile de încărcare și cât explozibil să folosească astfel că, în momentul imploziei unuia dintre simbolurile industriei siderurgice reşiţene, coșul s-a prăbuşit şi a degajat un nor de praf.
Circulaţia rutieră şi pietonală, în zona pasajului TMK, a fost întreruptă pentru aproximativ 10-15 minute. Din informaţiile furnizate primite pe surse, în viitor se intenţionează demolarea controlată şi a celorlalte 7 coşuri de fum rămase. Pe amplasamentul acestora vor fi construite noile instalaţii şi echipamente necesare procesului tehnologic de producţie.
Până pe 24 septembrie, societatea este închisă pentru a fi efectuate ample lucrări de modernizare astfel încât Combinatul Siderurgic TMK, să nu mai polueze Reșița iar lucrurile să intre în normalitate.

Comentarii

comentarii