VIDEO Accident pe timp de ploaie – Avertizare meteo de ploi, descărcări electrice,grindină și vânt

Un accident de circulație pe timp de ploaie s-a petrecut și la bariera de la Câlnic. Un șofer a ignorat faptul că plouă puternic, că este apa pe carosabil, că sunt bălți și a apăsat prea tare pe accelerație. Rezultatul: a făcut acvaplanare și șoferul a pierdut controlul volanului, a intrat pe contrasens și a lovit un alt autoturism care circulă regulamentar. Accidentul s-a soldat cu două persoane rănite dintre care una a avut nevoie de spitalizare.
Întrucât județul nostru se află sub cod portocaliu de ploi (35 l/mp), descărcări electrice, grindină și vânt, polițiștii cărășeni vă recomandă să conduceți prudent și să adaptaţi continuu viteza de deplasare la condiţiile de drum şi trafic. Pentru preîntâmpinarea evenimentelor nedorite, ținând cont de faptul că suntem sub cod portocaliu de ploi (35 l/mp), descărcări electrice, grindină și vânt, polițiștii recomandă conducătorilor auto să efectueze fiecare manevră în trafic doar după o temeinică asigurare şi să folosească luminile de întâlnire ziua pe toate categoriile de drumuri.

În situaţia în care vizibilitatea în oglinzile autovehiculului este redusă din cauza stropilor de ploaie, utilizarea acestora de către ceilalţi conducători auto reduce riscul producerii unor accidente pe fondul neasigurării la schimbarea direcţiei de mers.

Întrucât vântul puternic afectează întotdeauna buna desfăşurare a circulaţiei rutiere, îi atenţionăm pe şoferi cu privire la pericolul pe care acest fenomen meteorologic îl poate reprezenta pentru trafic.

Conducătorii auto trebuie să-şi sporească prudenţa pe toată durata deplasării, dar mai ales la ieşirile din tronsoanele împădurite şi sate, la intrările şi ieşirile de pe poduri sau la încrucişările cu autovehiculele cu gabarit mare. Rafalele de vânt laterale modifică ţinuta de drum a maşinilor, cu atât mai mult cu cât viteza cu care se circulă este mai mare.

Totodată, trebuie evitate oprirea sau staţionarea în dreptul copacilor de pe marginea drumurilor, pe care vântul puternic îi poate rupe.

În condiţiile unui trafic aglomerat, precipitaţiile pot determina apariţia unor blocaje rutiere temporare. Păstraţi-vă calmul, nu uitaţi de politeţea rutieră şi nu blocaţi intersecţiile! Nu vă angajaţi în depăşirea de autovehicule fără a avea o bună vizibilitate şi faceţi fiecare manevră în trafic, numai după o temeinică asigurare.
În cazul rămânerii în pană, triunghiurile de presemnalizare trebuie aşezate la o distanţă mai mare de autovehicul, decât în condiţii normale.

Totodată, recomandăm pietonilor să traverseze numai prin locurile marcate corespunzător, după o temeinică asigurare şi să evite pe cât posibil deplasarea pe partea carosabilă.

Comentarii

comentarii