VIDEO Administratia publica din Resita implicata in actiuni caritabile

Parteneriatul Primăriei Resita cu administratia locala a orășelului Niederviehbach din Germania, a adus bucurie în multe case din Reșița. Direcția de Asistență Socială din cadrul Primariei Resita, a organizat la sfârșitul acestei săptămâni o adevărată caravană de ”fapte bune”.
Copiii cu rezultate școlare bune de la ,,Moara Juracek” și cei de la Centrele de Zi Maria și ABC, au primit biciclete din donația germanilor, dar și alimente și dulciuri pentru masa de Crăciun din partea Primăriei.

Viceprimarul Adrian Dacica, în calitate de coordonator al acestor acțiuni caritabile, a participat la premierea familiilor care au împlinit 50 de ani de căsătorie, sau a celor care în 2017, au sărbătorit 90 de ani de viață. Nici veteranii de război nu au fost trecuți cu vederea de reprezentanții municipalității și au fost vizitați la domiciliile lor.

”Când vorbim despre Crăciun vorbim despre fapte bune, vorbim despre dăruire și altruism, vorbim despre recunoștință și apreciere. M-aș bucura dacă astfel de gesturi nu le facem doar în preajma sărbătorilor. Ele trebuie să fie o conduită pentru toți cei care am avut șansa să avem o viață mai bună decât mulți dintre concetățenii noștri.”, a declarat viceprimarul Reșiței, Adrian Dacica.

Ajutoarele Moșului au fost la înălțime!

Ce poate fi mai frumos decât să aduci bucuria pe chipurile celor mici şi să îi vezi fericiţi? Aceasta a fost şi tema din spatele campaniei demarate de primăria Reșița la Târgul de Crăciun. Copiii generoși din Reșița au donat sute de jucării la Atelierul Spiridușilor din Centrul Civic și au răspuns în număr foarte mare solicitărilor noastre de a-i ajuta pe alții de vârsta lor, mai puțin norocoși. Cadourile au fost trimise ieri copiilor din Moniom, Câlnic, Țerova, Doman și Cuptoare. Viceprimarii Reșiței, consilieri locali, și angajați ai primăriei au format echipe și au ”jucat” rolul de ”mesageri” ai Moșului.

Prin acest demers am dorit, și am reușit, să oferim copiilor fără posibilități o jucărie, un prieten care să îi ajute să aibă o copilarie mai frumoasă și un Crăciun mai fericit. De aceea, pe această cale, dorim să le mulțumim copiilor care au renunțat la o jucărie pentru a le aduce bucurie altora dar și părinților care îi încurajează să fie altruiști, pentru că ei știu cel mai bine cât de fericiți sunt copiii lor atunci cand strâng în brațe, înainte de culcare, o jucarie moale și pufoasă.

Departament comunicare
Primăria Reșița

Primaria Reșița

Comentarii

comentarii