VIDEO Agheasmă cu jandarmi la Reșița

Boboteaza 2013 (11)O parte dintre reșieni, nu au ratat nici de această dată ocazia de a se face ,,remarcați”- așa că, sute de credincioși s-au îngrămădit pe la unele biserici pentru a lua agheasmă.

Sute de credincioşi din Reșița au pornit încă de astă dimineață spre bisericile din oraș pentru a participa la slujbă, dar mai ales, pentru a lua acasă ,,agheasma mare”. Despre această apă sfințită, se spune că are efecte tămăduitoare. Oamenii prezenţi la slujbă, au aşteptat ore întregi în frig ca preotul paroh să iasă din biserică pentru a sfinţi apa din butoaiele şi recipientele de pe mesele din curtea lăcaşului.
Având în vedere că în anii trecuţi credincioşii s-au îmbulzit pentru a-şi umple recipientele cu agheasmă, preoții i-a rugat pe cei prezenţi să aibă o conduită demnă de un creştin. Și cum de la vorbă la faptă este ceva cale, unii reșițeni nu au ţinut cont de această rugăminte şi s-au grăbit să ia apa sfinţită, asta cu toate că apă este pentru toată lumea.
Fiindcă se așteptau la asta, preoții au chemat în ajutor jandarmii care au încercat să țină ordine cât de cât.
Dar, chiar mai șifonați decât în mod normal, chiar cu ceva nervi și neuroni cheltuiți aiurea, oamenii au plecat cu inima împăcată spre case cu sticlele de agheasmă în mâini.
Conform tradiției, o parte o vor bea pe stomacul gol, o alta o vor pune la loc de păstrare pentru nevoi speciale și cu o alta, vor stropi casele și grădinile.

Comentarii

comentarii