Actualitate

VIDEO Ajutoare sociale pentru angajații universității reșițene

76 de zile fără salariu la Universitatea Eftimie Murgu din Reşita. Profesorii au trimis scrisoare către Ministerul Educaţiei pentru a-i scoate din acest impas până la fuziunea cu Universitatea de Vest, dar nu au primit niciun răspuns. Între timp, personalul cu venituri mici a primit ajutoare sociale din partea primăriei
Sindicatul de la Universitatea Eftimie Murgu din Reșița a trimis Ministerului Educației o scrisoare prin care solicită suplimentarea de fonduri până la finalul anului 2015, dar nu a primit, încă, niciun răspuns. Profesorii au intrat deja în cea de-a treia lună fără salarii, iar situația nu pare să aibă rezolvare din altă parte. În scrisoare profesorii justifică problemele financiare ale universității prin scăderea drastică a numărului de studenți. O problemă valabilă la nivelul întregii țări, generată de scăderea demografică și a numărului tot mai mic de absolvenți de Bacalaureat.

Primăria Municipiului Reșița a acordat, prin intermediul Serviciului de Asistență Socială, ajutoare de urgență pentru 54 de persoane angajate la Universitatea Eftimie Murgu, în urma anchetelor sociale efectuate.

Deocamdată, în lipsa finanțărilor de la Ministerul Educației, singura salvare ar putea veni în urma fuziunii cu Universitatea de Vest. Însă negocierile au fost suspendate până la finalizarea alegerilor pentru funcția de rector care sunt în curs de organizare la instituţia de învăţământ superior din Timoșara.

Comentarii

comentarii