Actualitate

VIDEO Al doilea an fără brazi in piete de la Direcția Silvică

Direcția Silvică a județului Caraș-Severin stopează pentru al doilea an consecutiv vânzarea brazilor de Crăciun. Singurii care vor beneficia de brazi din județul Caraș-Severin sunt angajații instituției.

Judetul Caras-Severin spune STOP taierilor de brazi pentru sarbatorile de iarnă pentru încă un an. Cărășenii care își doresc brad natural vor fi nevoiți să se îndrepte către comercianții din alte județe. Anul acesta doar 850 de de brazi din județ vor fi recoltați. Aceștia vor ajunge la personalul silvic. O alternativă pentru restul populației o constituie brazii artificiali, care prind tot mai mult teren în rândul cărășenilor. Majoritatea preferă brazii artificiali, sau pe cei în ghivece, din dorința de protejare a pădurilor.

Reprezentanții Direcției Silvice spun că în ultima perioadă s-a constatat uscarea masivă a pădurilor de conifere, iar măsura de stopare a tăierilor a fost necesară. Pe măsura dezvoltării pomilor din culturile specializate şi recent înfiinţate, se speră că va fi disponibil un număr mai mare de brazi de Crăciun pentru anii următori.

Ceea ce e sigur, e că sărbătorile de iarnă ar fi lipsite de farmec şi magie dacă nu ar exista brazi împodobiţi în toate casele. În ultima perioadă, tot mai mulţi români aleg să cumpere brazi artificiali pentru a economisi bani şi pentru a proteja natura. Cu toate acestea, cea mai ecologică alegere rămâne tot bradul natural, dar în ghiveci, spun specialiștii.

La un moment dat, se vehicula varianta vânzării către populație a brazilor la ghiveci. În acest sens, câteva ocoale silvice au plantat brazi în pepinierele proprii, numai că, ghinion din nou! Brazii nu rezista dupa replantarea lor din pepiniere în ghivece. Deci – a picat și această variantă.

Acm rămâne varianta brazilor ecologici sau a achiziționării a celor naturali de la magazine sau de la piață fiindcă se pare că în Caraș Severin vor sosi mașini cu brazi din import și din afara județului. În cazul în care cumpărați un brad natural din piața sau de la magazin, nu uitați că bonul este singurul act justificativ în cazul unui control.

Comentarii

comentarii