VIDEO Aproape 750.000 de lei pentru reabilitarea blocului explodat pe Aleea Vlădeasa, în euro- cam 166.000

DSC05236Primăria Municipiului Reşiţa a înaintat ieri, 31 octombrie 2013, o adresă Consiliului Judeţean Caraş-Severin şi Instituţiei Prefectului – Judeţul Caraş-Severin în vederea iniţierii unei Hotărâri de Guvern pentru alocarea de sume din Fondul de Intervenţie, necesare reabilitării blocului situat pe Aleea Vlădeasa nr. 1, avariat în urma unei explozii în data de  1 octombrie
Potrivit expertizei tehnice şi a documentaţiei de avizare a lucrărilor de intervenţie realizate de către Universitatea Politehnică din Timişoara – Facultatea de Construcţii, valoarea proiectării este de 49.662 de lei iar valoarea lucrărilor de execuţie (structura de rezistenţă, arhitectura, reparaţii, instalaţii interioare şi branşamente) se ridică la 697.500 de lei.
Valoarea totală a proiectării şi a lucrărilor de execuţie este de 747.162 de lei. În euro, asta înseamnă undeva la vreo 166 de mii. Adiucă, costul a vreo două portiere de la o mașină de lux din aia supărată rău.
În urma expertizei tehnice a blocului afectat de explozie, a rezultat că structura de rezistenţă a clădirii a fost grav avariată prin prăbuşirea planşeelor de la etajele I şi II. În consecinţă, imobilul nu mai poate fi locuit în această fază, în condiţii de siguranţă, fiind necesare lucrări de consolidare şi reparaţii.

Comentarii

comentarii