VIDEO Audieri pe banda rulanta la DIICOT Caras Severin 11 persoane in cercetari

Noi percheziții în stațiunea Băile Herculane! De această dată, procurorii DIICOT Caraș-Severin și ofițerii de la DGA Timiș au descins în 16 locații din Băile Herculane, Timișoara, Caransebeș și București, într-un dosar de afaceri frauduloase.
Vizat ar fi cunoscutul om de afaceri Iosif Armaș, considerat principalul vinovat pentru devalizarea stațiunii de pe Cerna. Acesta este cercetat pentru infractiuni de evaziune fiscala, dupa ce ar fi incheiat un contract prin care a incercat sa insele statul roman prin introducerea unor clauze de penalitati foarte mari astfel incat o firma beneficiara sa castiga o suma importanta de bani.

Iosif Armas a fost ridicat de la Bucuresti si a fost adus la biroul DIICOT din Caras- Severin pentru a fi audiat in acest caz. Alaturi de Armas la audieri au mai fost aduse alte 11 persoane printre care fosti directori ai firmelor controlate de acesta, dar si un fost director de la Agentia pentru Rezervele Statului din Caras- Severin. Infractiunile pentru care cu totii sunt cercetati sunt constituire de grup de crima organizata si sustragere de bunuri in dauna creditorilor”.

Vicepreședinte al Consiliului Județean Caraș-Severin, Ilie Iova, a fost si el adus cu mandat la Parchet pentru audieri. Acesta a fost luat din biroul său de procurorii DIICOT.

După aproape 5 ore de audieri, Iova a spus că: „Am fost chemat în dosarul societăţii Argirom şi Hercules. În urmă cu ceva timp, eu am fost director tehnic şi director executiv la aceste două societăți comerciale ale lui Armaș. Nu am niciun fel de legătură cu niciun grup organizat din societate, nu am leghătură cu afacerea imobilelelor vândute ulterior diverşilor cetăţeni. Eu am avut treabă cu nişte contracte. Pe vremea când am ocupat acele funcții, am fost mandatat să iau un credit pentru societate. Este vorba de perioada în care aceasta era în imposibilitatea de plată a salariilor iar oamnii organizau greve. Tocmai pentru asta s-a luat creditul, era pentru plata salariilor și nu pentru altceva. Sub nicio formă nu sunt vinovat cu nimic. Există documente semnate, dar sunt documente făcute în baza unor împuterniciri. Nu am nicio treabă cu constituirea de grup infracțional la respectiva societate”.

La ora 19, Iosif Armaș încă nu ajunsese la Reșița pentru audieri. Pe surse am aflat că mașina DIICOT în care se afla Armaș, a pornit spre Reșița de la București în jurul orei 17. Alături de Armaş vor mai fi duse la audieri alte 11 persoane printre care foşti directori ai firmelor controlate de Armaş, dar şi un fost director de la Agenţia pentru Rezervele Statului din Caraş – Severin. La mijloc este vorba de o altă afacere, megafacere cu mii de tone de zahăr din Rezervele Statului de la caransebeș, cu sume imense pentru penalități fictive și ceva restituiri de TVA.

S-a reținut faptul că suspecții ARMAȘ IOSIF, Președinte al Consiliului de Administrație al SC HERCULES SA Băile Herculane, acționar și administrator special al SC ARGIROM INTERNAȚIONAL SA București (acționar majoritar în SC ARGIROM INTERNAȚIONAL SA București, societate care la rândul ei deținea peste 60 % din acțiunile SC HERCULES SA Băile Herculane); RĂIESCU FILIP – Director General al SC HERCULES SA și ADAMESCU GAVRIL – Director Economic al SC HERCULES SA au constituit un grup infracțional organizat, la care au aderat ulterior și alte persoane, având drept scop scoaterea activelor/bunurilor SC HERCULES SA din patrimoniul acesteia și totodată, însușirea pentru membrii grupului a sumelor de bani obținute din valorificarea acestor active.

Iată și lista imobilelor înstrăinate în mod fraudulos:

→ Imobilul – Pădure în Domogled cu Fabrircă de Gheață
→ Imobilul – Pădure la Cerna cu restaurant ”GROTA HAIDUCILIOR”
→ Imobilul – clădire IBTH – birouri
→ Clădire Băi Termale APOLLO
→ Clădire Baia Termală HEBE
→ Spital pentru militari și ofițeri – PAVILION 4
→ Sanatoriul medical Balnear – PAVILION 3 (actual Hotel APOLLO)
→ Imobilul ”BĂILE NEPTUN”
→ HOTEL DECEBAL – Sanatoriu medical balnear – Pavilionul 2
→ HOTELUL TRAIAN – Pavilionul 1
→ Complex de edificii – CAZINOU
→ Sanatoriul Militar cu curte și baie pentru militari.
→ Hotelul DIANA
→ Hotelul ROMAN
→ Hotelul AFRODITA
→ Baia VENERA
→ Baia DIANA
→ Sanatoriul medical balnear IOVR – Pavilionul 12.
→ Clădire SEDIU NOU
→ HOTELUL HERCULES
→ HOTELUL FERDINAND

Prejudiciul total cauzat prin activitatea infracțională se ridică la suma de 123.325.726 lei (circa 30 milioane euro).

Comentarii

comentarii