VIDEO Băile Herculane, mai mult decât apă – campanie pentru redresarea stațiunii

Conferința Națională “Băile Herculane, mai mult decât apă”, inițiată de Asociația Pro Turism Herculane este parte integrată a unei campanii pentru redresarea stațiunii, atât economic cât și ca imagine națională și internațională.

Evenimentul este al doilea din cadrul campaniei și s-a desfășurat în acest wekeend la Băile Herculane. Campania civică a debutat în luna aprilie 2014. Prima conferință „Întoarcerea la apă! Prevenţia, bază pentru sănătate” a reunit medici specialiști, autorităţi publice, scriitori, investitori şi operatori de turism având ca punct central valorificarea zonei cu ajutorul apelor cu proprietăți unice ce au pus stațiunea pe harta turistică a Europei.

Conferința Națională “Băile Herculane, mai mult decât apă” își propune să atragă atenția asupra tuturor calităților pe care zona le are de oferit, în același timp aducând în față autoritățile publice centrale și locale, investitori, hotelieri și operatori de turism pentru identificarea celor mai eficiente metode de dezvoltare a zonei cât și a problemelor întâmpinate de factorii implicați în această dezvoltare.

[youtube id=”w79k0Mcl6Pk”]

Principalele subiecte abordate au vizat dezvoltarea prin atragerea de fonduri europene, îmbunătățirea serviciilor și a promovării prin colaborarea între operatori de turism și hotelieri precum și valorificarea potențialului zonei. Un alt demers important al evenimentului, dar şi al asociației o reprezintă schimbarea percepției asupra stațiunii.

Prin această serie de evenimente se dorește să se pună accent și pe faptul că Băile Herculane nu este numai un loc ideal pentru tratament ci are mult mai multe de oferit. Fie prin specificul zonei, ideal pentru activitățile în aer liber (sporturi de echipă, cățărări, etc), fie prin servicii și centrele de wellness și spa, în care s-a investit considerabil în ultimii ani, stațiunea este acum pregătită și pentru turiști dintr-o altă categorie de vârstă. Dezvoltarea în acest sens trebuie susținută și promovată pentru ca schimbările să se poată produce.

Turismul balnear este turismul tuturor anotimpurilor iar acest lucru trebuie să se resimtă în tot ceea ce înseamnă activitate și dezvoltare în zonă.

Comentarii

comentarii