VIDEO Banatenii lasati fara lemne de foc in plina iarna

Cetăţenii care se încălzesc cu lemne de foc au fost scoşi din lanţul economic Romsilva, pare să fie concluzia membrilor Comisiei de Dialog Social din Cartaş-Severin. Conform lui Nicolae Drăgan este aproape imposibil pentru cineva să cumpere lemne de foc.
Nicolae Drăgan, preşedintele Blocului Naíonal Sindical din Caras-Severin, a reclamat reprezentanţilor Romsilva faptul că cetăţenii care se încălzesc pe lemne nu au de unde să îşi cumpere combustibil, ba mai mult preţul de 220 lei/mc este unul prohibitiv pentru un pensionar.Reprezentantul patronatelor a adăugat că s-a ajuns la această situaţie deoarece Romsilva a scos cetăţeanul din lanţul economic.

Reprezentanţii Direcţiei Silvice şi ai Gărzii Forestiere Caraş-Severin au declarat că această situiaţie există, iar abia pentru anul viitor instituţia va crea un necesar pentru comunităţile care se încălzăesc cu ajutorul lemnelor.
paul milos
Ladislau kokovics
Din totalul fondului forestier al judeţului Caraş-Severin de 342 mii ha 83% aparţine statului, 11% unităţilor administrativ-teritoriale, iar persoanele fitice şi juridice deţin 4%, repectiv 3%.

Comentarii

comentarii