VIDEO Batran degerat salvat de pe deal in ultima clipa de adevarati oameni cu suflet bun

Un bătrân de 75 de ani a fost salvat de la moarte de o mână de oameni inimoşi. Omul locuia singur şi îşi ducea traiul la un sălaş de pe un deal din apropierea unui cimitir din Reşita. Fiindcă spaţiul apartamentului cu două camere era prea mic – în el locuind fiul bătrânului, nepotul, nora şi strănepoţii, în urmă cu patru ani, bătrânul a luat decizia de a pleca de acasă și s-a mutat în sălașul (căsuță ce se construieşte pe dealul unde cineva are teren agricol sau creşte animale) unui prieten de pe Dealul Câlnicului.

Omul locuia singur avându-l alături doar pe prietenul său cel mai bun, pe ,,Piticul” – un cățel ce s-a pripășit și el alături de bătrân și împreună își duceau traiul în vârful dealului din pensia de 500 de lei a omului.

Fiul bărbatului în vârstă venea din când în când să vadă cum o duce tatăl său, dar din cauza frigului și a vremii deosebit de reci, se pare că nu a mai trecut pe acolo de ceva timp. Cert este că bătrânul s-a îmbolnăvit, nu a mai putut să facă focul și din cauza gerului i-au degerat picioarele.

Observând că pe coșul sălașului nu mai iese fum de vreo două zile, un alt bătrân l-a anunțat pe un bărbat din Reșița, pe Manu Grigore care lucrează si ca voluntar la UPU din cadrul Spitalului Judeţean. Acesta a urcat pe deal și l-a găsit pe bătrân la sălaș în frig, fară foc, în șoc hipotermic și cu picioarele deja necrozate din cauza gerului.

Asistentul a sunat la 112, apoi a cerut ajutorul groparilor de la cimitirul din apropiere și cu ajutorul acestora l-au coborât cale de vreo doi km pe bătrân cu o targă până în vale de unde a fost preluat de către un echipaj al ambulanței care l-a transportat la serviciul de urgențe din Reșița. Trebuie menționat că drumul parcurs pe deal și prin cimitir, este deosebit de anevoios vara iar acum pe gheata si zapada a devenit o adevarata piatra de incercare, dar pe care acesti oameni inimoși au trecut-o cu fruntea sus.

Apoi, Manuel Grigore, salvatorul bătrânului, s-a întors la sălaș unde i-a dus de mâncare câinelui și i-a amenajat un culcuș cald până ce bătrânul se va întoarce acasă, lucru puțin probabil. Manuel se gândește acum să-i găsească și câinelui un adăpost sau o familie cu suflet bun care să îl adopte ca să nu rămână părăsit si al nimănui în vârful dealului.

Bietul animal rămas singur și fără stăpân în casa goala si pustie, cățelușul Piticu, coboară mereu în vale în locul de unde ambulanța l-a luat pe stăpânul său, apoi se întoarce la sălaș, latră, caută, miroase peste tot, apoi coboară din nou în vale așteptându-l pe bătrân. Din păcate, vârsta înaintată și problemele de sănătate, cu siguranță nu-l vor mai lăsa pe bietul om să se reîntoarcă la sălaș.

Comentarii

comentarii