VIDEO Ca in evul mediu – Barbat surdomut rapit si facut sluga la oi

Caz incredibil si parca desprins din filmele de groazin Caras Severin: un bărbat de 58 de ani a fost răpit din Berzovia, satul său și dus în altă parte a județului, la peste 50 de km unde a fost sechestrat la o stână. Bărbatul are handicap de gradul I fiind sordo-mut și semiretard.
Întâmplarea a început acum o săptămână în seara zilei de duminică, 2 aprilie. Bărbatul fost văzut în sat seara în jurul orei 20, pe marginea DN58B, dum ce leagă Resita de Timișoara. De atunci a dispărut de parcă ar fi intrat în pământ și nimeni nu l-a mai văzut.

Familia a așteptat ca acesta să-și facă apariția la domiciliu, luni l-au căutat toată ziua și în final, au anunțat poliția. Cei doi fi ai bărbatului și membrii familiei, nu au stat să vadă ce face Poliția; au făcut afișe cu datele și fotografia acestuia și cu ajutorul sătenilor, al prietenilor și al familiei, l-au căutat pe dispărut în împrejurimile Berzoviei și în satele din apropiere. Ba mai mult- pe cont propriu, au adus o echipă de scafandrii din Timișoara și l-au căutat în albia râului Bârzava care în această perioadă a anului are porțiuni unde apa are si 5 m adâncime. De asemenea, bărbatul a fost căutat cu ajutorul unor motoparapantiști și al dronelor. Fără nici un rezultat.

In ziua a cincia de la disparitie, vineri, fiii celui disparut au primit o informație precum că la o stână de la peste 50 de km distanță, tocmai dincolo de dealuri, ar fi tinut închis cu lacatul intr-o rulotă, un bărbat surdo-mut.

După o acțiune ca în filme, duminică, copiii au reușit să ajungă la rulota de la stână, să spargă lacătul și să își elibereze tatăl. Mai exact, l-au găsit în stare de inconștiență și cu fața tumefiată de lovituri. Oamenii au sunat la 112 și la fața locului a sosit un echipaj de ambulanță și poliția. În rulotă nu se găsea nimic de mâncare sau vreo sticlă cu apă. În plus, peste tot era o mizerie cruntă. Medicii i-au acordat omului primul ajutor, l-au stabilizat, după care l-au transportat la Spitalul de Urgență din Reșița unde a ramas internat. Din fericire, starea lui de sanatate s-a imbunatatit iar medicii le-au permis copiilor să-l ia acasă.

Proprietarul stânei este acuzat că ar fi autorul acestei fărădelegi și l-ar fi răpit de bărbat pentru a-l face slugă la oile lui. Ba mai mult, realizând că fapta i-a fost descoperită, el a incercat să-i ducă în eroare pe fiii bărbatului dispărut. Martorii spun că acest caz nu ar singular: din saatele din jurul Munților Banatului au dispărut mai mulți bărbați. Se pare că sunt preferați cei cu un handicap sau cu retard pentru a fi folosiți ca slugi la oi.

Cei doi fi ai bărbatului au depus pângeri penale împotriva răpitorului iar poliția a deschis un dosar de cercatere penală pentru a stabili exact ce s-a întâmplat acolo și cine se face vinovat de o asemenea mârșăvie. Cu toate că familia aduce acuze grave și spune că bărbatul a fost răpit, polițiștii spun că acesta ar fi plecat de acasă de bună voie și că nu ar fi fost agresat si ar fi stat de bunavoie la stână. Acest lucru este contrazis de rudele bărbatului surdo-mut: ei spun că tatăl lor nu a plecat niciodată din sat. El mergea prin sat si mai cerea tigari de pe la trecatori, dar se intorcea mereu acasă. Ba mai mult, el a fost găsit incuiat cu lacatul in ruloată, în frig, fără mâncare și fără apă. Fiindca era într-o stare de sănătate foarte proastă, nici măcar nu se putea ține pe picioare, el a fost cărat cu targa până la mașina salvarii.

Comentarii

comentarii