VIDEO DETONARI ȘI EXPLOZII PE DN 57 PENTRU A DESCHIDE CLISURA

DN 57, între Moldova Nouă și Orșova este oficial închis circulației din luna februarie între localitățile Svinița și Berzasca, acolo unde, în luna februarie,două blocuri uriașe de piatră s-au prăbușit pe șosea. Conform unei comunicări din partea C.N.A.D.N.R. zona este în continuare instabilă iar versantul din care s-au desprins stâncile este activ, existând pericolul ca bucăți mari de stâncă să se prăbușească pe șosea.

Reprezentanții Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Timișoara au explicat cauzele întârzierii lucrărilor de stabilizare a zonei. Potrivit acestora, amplasamentul pe care se află versantul este în proprietatea Romsilva – Direcția Silvică Mehedinți, și administrată prin Ocolul Silvic Orșova.
DN57 inchis Berzasca (20)
Acum se pare că s-a ajuns la un compromis sau s-a găsit o modalitate de rezolvare a acestei probleme fiindcă miercuri, în zonă vor interveni artificierii de la ISU.
Luni, 24.08.2015, a avut loc şedinţa tehnică de lucru pentru stabilirea activităţilor ce urmează a fi desfăşurate pentru îndepărtarea blocului de piatră rezultat din ebulmentul produs în data de 23.02.2015 pe DN 57 km 65+600 şi dislocarea stâncii ce ameninţă să se prăbuşească.

Lucrările de detonare a stâncilor vor fi efectuate, începând cu data de 26.08.2015, în intervalul orar 11:00 – 17:00, de către echipa pirotehnică a Unităţii Speciale de Intervenţie în Situaţii de Urgenţă Ciolpani a Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, sprijinită de echipa pirotehnică a Detaşamentului de Pompieri Reşiţa din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „SEMENIC” al Judeţului Caraş-Severin.

Pentru desfăşurarea în bune condiţii şi în siguranţă a lucrărilor sunt implicaţi şi specialişti ai Secţiei Drumuri Naţionale Orşova, echipaje ale Inspectoratului Judeţean de Poliţie, Inspectoratului de Jandarmi Judeţean, Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră, Serviciului Judeţean de Ambulanţă, voluntari din cadrul Direcţiei de Administrare a Domeniului Public şi Privat (Salvamont) şi Oficiul de Căpitănie Moldova Veche, iar S.C. C.E.Z. Distribuţie S.A. va întrerupe furnizarea curentului electric către consumatorii din vecinătate.
DN57 inchis Berzasca (9)
În continuare, până la remedierea situației, cei care doresc să ajungă de la Moldova Nouă spre Orșova, sunt sfătuiți să folosească ruta ocolitoare: Moldova Nouă- Oravița -Iablanița – Orșova. Asta înseamnă un ocol de aproximativ 100 de km.

Comments

comments

Powered by Facebook Comments