VIDEO Campionii României, în şcoală, liceu şi universitate – Fery Vastag la Resita

„Campionii României, în şcoală, liceu şi universitate”. Acesta e titlul unui ambiţios program lansat la nivel naţional de Ministerul Tineretului şi Sportului. Din această toamnă, timp de câţiva ani, marii campioni ai României vor trece pragurile şcolilor, pentru a-i inspira şi a-i motiva pe viitorii performeri ai ţării.

În Caraş-Severin, primul pas a fost făcut astăzi la Reşiţa, iar cel dintâi model oferit elevilor reşiţeni a fost multiplul campion mondial la box Francisc Vaştag. Acesta a fost prezent la Colegiul Economic al Banatului Montan, unitate de învăţământ în care s-a dat startul proiectului, și la Școala Gimnazială Numărul 9, unde le-a vorbit elevilor despre importanţa sportului şi despre bucuria victoriei, nu doar în ring, ci în orice ramură sportivă.

Elevii au fost foarte încântați de întâlnirea cu marele campion, s-au fotografiat cu acesta și au luat autografe.

În România sunt 513 sportivi de performanţă care primesc rentă viageră, în semn de mulţumire pentru modul în care au reprezentat țara noastră în marile arene sportive ale lumii. Ei sunt vizaţi în mod special de iniţiatorii acestui program naţional.

Comentarii

comentarii