VIDEO Cantec – colind de mare valoare sentimentala filmat în Teatrul Vechi din Oravita si in Timișoara

Cântecul prezentat de interpreta Olguta Berbec este o reluarea a ,,colindului trist” de Moș Crăciun din repertoriul artistului popular Petrică Moise, cântec prezentat de acesta anul trecut în luna decembrie și pe posturile de televiziune. Probabil că din cauza mesajului foarte trist, ,,colindul” nu prea a avut succes, abia a strâns vreo 700 de vizualizări într-un an pe youtube.
https://youtu.be/hU88o7LrYMI
În schimb, videoclipul realizat anul acesta de Olguta Berbec în Teatrul Vechi din Oraviţa şi în Piaţa Unirii din Timișoara și lansat în 10 decembrie 2016, a strâns aproape 37.000 de vizualizări, cam la 7000 de vizualizări pe zi.

,,Există o bucurie mai mare decât aceea de a primi … A DĂRUI …
Colindul este inspirat din poveștile reale, ale copiilor din al doilea Război Mondial. A fost imprimat cu corul şi orchestra Filarmonicii Banatul din Timișoara.
Regia, scenariul şi filmară îi aparțin regizorului Oleg Butnaru din Chișinău.
Imprimarea a avut loc la studioul Filarmonicii Banatul sub bagheta dirijorului Iosif Todea.
Colindele sunt cântece tradiţionale româneşti, anume felicitări (urări) de tip epico-liric. Colindele sunt legate de obiceiul colindatului, datina perpetuată din perioada precreştină” spune artistă pe contul său de youtube.

În schimb, nu spune un cuvânt despre locaţia în care s-a filmat ,,partea de interior” a colindului şi nici de Piaţa Unirii din Timişoara.

Sursă: youtube

Comentarii

comentarii