VIDEO Restrictii tip carantină la Spitalul Județean de Urgență din Reșița

Aparținătorii pacienților internați la Spitalul Județean de Urgență Reșița au fost întorși astăzi de la poarta spitalului și nu au avut acces în clădire până la orele de vizită. Măsura de limitare a vizitelor a fost luată de conducerea spitalului, la recomandarea Direcției de Sănătate Publică a județului, ca urmare a creștereii alarmante a virozelor și infecțiilor respiratorii din ultima săptămână.

Peste 700 de viroze și infecții respiratorii au fost raportate săptămâna trecută la Direcția de Sănătate Publică din Caraș-Severin. Numărul extrem de ridicat al îmbolnăvirilor a pus autoritățile în alertă, acestea fiind nevoite să ia măsuri pentru ca fenomenul să nu se amplifice. În acest sens Ministerul Sănătății a recomandat spitalelor din țară să limiteze pe cât posibil numărul vizitelor. Persoanele din afară pot fi purtătoare de viruși periculoși pentru pacienții internați, care sunt mai sensibili.

Măsura luată de conducerea Spitalului Județean i-a nemulțumit pe reșițenii care au dorit să-și viziteze rudele în afara programului. S-au creat și situații tensionate, când, dintr-un exces de zel, portarii nu mai lăsau pe nimeni să intre, nici măcar pe pacienții care veneau la consult de specialitate. Acestea au fost rezolvate până la urmă prin centrala telefonică.

Comentarii

comentarii