VIDEO Cascada Bigar la inceput de toamna cu amenajari si mii de turisti

Cu toate că din punct de vedere calendaristic am intrat în toamnă, românii nu se lasă și vor să profite de zilele frumoase ale unei veri ce se arată încăpățânată și vrea să ne bucure cu soare și vreme frumoasă.
Sute de turiști din toată țara, dar cu precădere din zonele de câmpie și de pe litoral, au venit în mijlocul Banatului Montan pentru a se bucura de priveliștea pe care o oferă Cascada Bigăr, cădere naturală de apă clasificată pe locul întâi la nivel mondial ca frumusețe prin ineditul ei într-un top internațional dat publicităţii de o prestigioasă revistă electronică de călătorii și excursii.

Un clopot imens din calcar îmbrăcat într-o perdea de mușchi peste care se revarsă apa izbucului Bigăr. Totul într-un cadru mirific în Defileul Minișului la Paralela 45. Locul este de o frumusețe aparte și este vizitat de mii de turiști din România și din toată lumea.

Din această toamnă, locul a intrat într-un program de amenajare, în zonă construindu-se alei de acces, balustrade și o potecă de acces spre baza cascadei ce încă nu este finalizată. Totul din materiale ecologice în armonie perfectă cu locul și natura.

Turiștii apreciază frumusețea cascadei, locul în ansamblul său precum și răcoarea și aerul curat de munte. De lângă cascadă, din malul Minișului, se ridică un perete de calcar de peste 1000 de metri.

Comments

comments

Powered by Facebook Comments