VIDEO Centrul civic din Reșița va fi reabilitat și va prinde viață

Dalele de granit sparte și uzate din Centrul Civic vor fi înlocuite. Au început deja lucrările de înlocuire a dalelor sparte care tronează în zona pietonală din centrul Reșiței. Primarul Ioan Popa spunea că lucrările se vor face în etape, în funcție de bugetul pe care îl are achiziționat Primăria.

”Pentru că țin la bănuții pe care îi avem, am început să adunăm ceva bănuți în conturile Primăriei, dar nu vreau nici acum să-i arunc peste gard. Am convenit să facem un lucru simplu. Am identificat granit de 60 mm grosime, acela care se pune practic în piazzete publice și care poate fi călcat și cu o mașină dacă e cazul, mașini care duc brazi în centru, ș.a.m.d, și vom începe să-l facem pe tronsoane. Facem un tronson de vreo câțiva metri pătrați. Ce-a fost vechi scoatem afară și piesele bune de granit vechi le înlocuim în piață și la anu mai schimbăm un tronson și încercăm să procedăm în maniera asta. Centrul arată foarte vechi din punct de vedere al pavimentului”, a spus Popa.

Primarul are și un nou regulament de amenajare a teraselor în centrul civic pe care îl va supune spre aprobare într-o viitoare ședință de Consiliu Local, dar mai întâi acesta va fi prezentat într-o dezbatere publică prgramată peste o lună.
”Schimbăm regulamentul de terase în oraș. Nu vom mai permite umbrele cu firme de sucuri, firme de bere, firme de nu știu care. Am preluat foarte multe informații din regulamentul de terase de la Timișoara și de la Cluj, l-am adaptat la Reșița”, a mai spus Ioan Popa.

Edilul are și imaginea clară a felului în care vor fi poziționate aceste terase în centrul civil al Reșiței. Vor exista 2 insule cu terase care vor funcționa pe toată perioada verii și va fi amenajat un skate parc în zona laterală a Hotelului Semenic unde tinerii să poată folosi biciclete și skatere, pentru că municipalitatea vrea o dinamizare a zonei.

Comentarii

comentarii