VIDEO Cinci familii au fost evacuate dintr-un imobil in flacari din Muncitoresc

Foc şi panica în Muncitoresc, Un imobil a luat foc, cinci familii evacuate, două persoane au ajuns la spital duse cu ambulanţa. Acestea sunt doar câteva dintre urmările incendiului izbucnit în această seară la un imobil în care locuiau cinci familii. Casa este situată în zona Muncitoresc la nr 12 unde există o curte comună în care locuiesc mai multi oameni.
În jurul orei 21, unul dintre locatarii curţii a văzut fumul gros şi flăcările ridicându-se din acoperiş. Acesta a dat imediat alarma iar oamenii au ieşit din case – fiecare cu ce a apucat să pună pe el.

La faţa locului au sosit patru echipaje de la ISU Semenic. 20 de pompieri militari se luptă și acum cu focul. Prima grijă a pompierilor a fost aceea că focul să nu se extindă la celelalte case. Zona este una de ,,îndesire” şi într-o asemenea curte comună locuiesc şi câte 10 sau 20 de familii. Casele sunt lipite una de cealaltă și au fost cazuri când la un incendiu, s-au aprins şi câte 6- 7 imobile, unul de la altul.

Două persoane – doi bătrâni – au ajuns la spital din cauza unui atac de panică. În rest, nimeni nu a fost rănit. În zonă, de fapt în acelaşi imobil, unii locatari se încălzesc cu lemne iar alţii au gaz metan sau folosesc sisteme mixte de încălzire.

Intervenţia pompierilor a fost una deosebit de grea din cauza distanţei mari de la maşinile de intervenție și până la locul incendiului, vreo 50 de metri și printr-un culoar îngust pe unde au trebuit intinse furtunurile. Din cauza gerului, hidranţii au îngheţat și nu au fost de nici un folos. Pompierii militari au fost nevoiţi să lucreze doar cu apa din autoutilitarele de intervenţie. Acestia au intervenit cu 20 de oameni iar după stingerea incendiului care se manifesta ,,în pod” sub acoperișul de tablă, vor demara o anchetă pentru a stabili cauzele ce au dus la producerea focului. Nu este exclusă nici aprinderea unui coș de la o sobă supraîncărcată, sau o actiune intentionata a cuiva.

Comentarii

comentarii