VIDEO Circ si voluntariat la Mansarda resiteana – Arta circului la Resita

Mai mulţi voluntari de la Centrul de Voluntariat Mansarda din Reşiţa participă, în aceste zile, la lecţii de circ, pentru ca la final, să susţină chiar un spectacol în care îşi vor arăta măiestria.
Tinerii par să se descurce foarte bine. De altfel, ei nu se află la prima lor experienţă de acest fel, un prim modul având lor într-o tabără organizată în toamna anului trecut, la Brebu. Prin aceste cursuri, tinerii au învăţat că pentru a reuşi în viaţă este foarte important să munceşti constant, pe termen lung. Lecţiile de circ sunt predate pe mai multe module, de două ori pe săptămână.

,,Felul în care noi facem circ are tentă, mai mult de educaţie non-formală. Practic, ei învaţă tehnici de circ, acrobaţii, trapez, jonglerii, echilibru pe obiect. Totul pentru dezvoltarea lor personală. Noi nu formăm artişti. Nu mă interesează ca ei să fie profesionişti în acest domeniu. Obiectivul nostru este ca aceşti tineri să se simtă bine în corpul lor”, a declarat instructorul Imre Nagy, de la Şcoala de circ din Timişoara.

Tinerii au avut de ales dintre tacrobaţii sau jonglerii şi sunt forte entuziasmații deoarece pe lângă faptul că învaţă ceva nou, exercițiile presupun şi faptul că îşi stăpânesc şi înving unele temeri.

La final tinerii vor pune în scenă un spectacol cu cele învăţate în cadrul cursului

Comentarii

comentarii