VIDEO Clisura Dunării blocată de alunecările de teren de la Cozla, sute de gospodarii nu mai au curent

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România anunţă utilizatorii reţelei de drumuri naţionale că sâmbătă, 16.01.2016, începând cu ora 20.00 circulația rutieră este închisă, până la o dată ce va fi comunicată ulterior, pe DN 57, km 65+600, între localitățile Svinița și Berzasca.
[youtube id=”xlDTE5HOmVk”]
Închiderea temporară a circulației rutiere pe acest sector de drum are ca scop asigurarea siguranței participanților la trafic prin prevenirea situațiilor potențial periculoase generate de căderile masive de stânci și grohotiș pe carosabil. O întâmplare similară a avut loc în urmă cu un an, mai exact, pe 1 aprilie 2015. Atunci, drumul a fost închis aproape 3 luni. Din nefericire, acum – bolovanii au rupt și stâlpii de susținere a rețelei electrice iar câteva mii de locuitori din Clisura Dunării nu mai au curent electric.

Pentru ruta Orșova – Moldova Nouă și retur recomandăm ca variantă de ocolire următorul traseu: DN 57 Orșova – DN 6 Iablanița – DN 57 B Oravița – DN 57 Moldova Nouă. Adică, un ocol de vreo 200 de km.

Participanții la trafic sunt rugați să respecte indicațiile și restricțiile Poliției Rutiere.

De asemenea, participanţii la trafic sunt rugați să se informeze înainte de plecarea la drum asupra stării reţelei de drumuri naţionale la numerele de telefon 021/9360 sau de pe pagina de web a Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România SA (www.cnadnr.ro/ Situaţia Drumurilor Naţionale).


Imagini arhiva 1 apr 2015

Comentarii

comentarii