VIDEO Constructia retelelor de apa si canal în CS, sub grafic

Conducerea Consiliului Județean Caraș Severin, a continuat întâlnirile cu firmele de constucții care execută lucrări în județ pe cele două mari proiecte cu finanțare europeană, proiectul de alimentare cu apă, canalizare, stații de epurare, uzine de apă și respectiv proiectul de gestionare integrată a deșeurilor în Caraș Severin.

[youtube id=”984f39WRYrs”]

Președintele CJ, Sorin Frunzăverde, a declarat că ,,dacă în cazul executării Stațiilor de Epurare și respectiv ale Uzinelor de apă în cele 7 orașe din județ (toate mai puțin Reșița unde au fost construite și Stație de Epurare și Uzină de apă tot din fonduri europene pe un proiect anterior stadiul lucrărilor) este mulțumitor, nu același lucru se poate spune despre stadiul lucrărilor la rețelele de apă și canalizare, unde continuă să fie deficiențe.

Costructorii nu au oameni suficienți și nici un management corespuzător. În cazul proiectului de Management Integrat al deșeurilor în județul Caraș Severin, proiect în valoare de peste 56 de milioane de euro stadiul lucrărilor este de aproape 50 %. Ambele proiecte trebuie finalizate pană la sfărșitul acestui an, valoarea lor fiind de peste 160 de milioane de euro.

În cazul proiectului de Management al Deșeurilor se va construi un depozit central la Lupac și trei stații de transfer la Bozovici, Pojejena și Oțelu Roșu, vor fi închise gropile neconforme existente la nivelul județului și se va începe colectarea selectivă a deșeurilor în toate localitățile din Caraș Severin.
[youtube id=”52DhNPfl3rk”]

Comentarii

comentarii