VIDEO Containere europene pentru gunoaie romanesti

Avem containere ca în Europa, selectare va fi oare asemănătaore țărilor civilizate?
Proiectul ”Management integrat al deșeurilor” prinde contur la Reșița. Astfel că, în urma proiectului implementat de către Consiliul Județean, peste 1080 de containere destinate colectării selective a deșeurilor vor fi amplasate pe 261 de platforme aflate pe raza orașului. Primăriei Reșița i-au fost acordate aceste containere de către Consiliul Județean, administrației locale revenindu-i sarcina distribuirii lor pe raza orașului.

Viceprimarul Adrian Dacica face apel la cetățeni să colecteze selectiv și a subliniat că cei care vor sustrage din containere, comit o infracțiune de furt și vor suporta consecințele legii.
”Până în anul 2020 avem obligația de a colecta selectiv resturile menajere în proporție de 50%. Sper ca cetățenii orașului să fie receptivi și le transmit pe această cale să fie alături de Primăria Municipiului Reșița”, a spus viceprimarul Adrian Dacica.

Amplasarea se va face pe parcursul acestei săptămâni. După distribuirea tuturor containerelor, diferențiate pe culori, în funcție de deșeurile pentru care sunt destinate, acestea vor fi apoi monitorizate pentru a se stabili la cât timp necesită ridicarea de către operatorul de salubritate. De asemenea, reprezentanți ai Primăriei au spus că vor avea și sprijinul Poliției Locale în depistarea eventualelor furturi de deșeuri selectate din containerele speciale.

Comentarii

comentarii