VIDEO Craciun cu 15 grade si trandafiri infloriti la Resita, de Craciun

Cu toate că suntem în plină iarna, în a treia zi de Crăciun și doar cu câteva zile înaintea anului nou, iar frigul şi zăpada trebuie să fie elemente obişnuite pentru această perioadă, la Reşiţa se întâmplă lucruri de-a dreptul curioase. DE fapt, toată țara și toată Europa are această problemă: iarna nu a sosit încă pe meleagurile mioritice.
Încă de la orele dimineţii, în oraş puteai să umbli îmbrăcat lejer, iar vremea de afară te ducea cu gândul la primăvară. Culmea este că în grădinile din fața blocurilor încă mai sunt crizanteme și trandafiri înfloriți. Asta la sfârșit de decembrie.

Vremea caldă şi frumoasă i-a scos pe reşiţeni din case încă de dimineaţă. În timp ce adulții stau pe bancă la soare, copiii, în loc să facă oameni de zăpadă, se joacă în parc la uțulușe, tobogane, cu nisipul sau cu bicicletele. Cu toţii spun că nu au mai pomenit aşa călduri în luna ianuarie. Unii spun ca este boala curată aceasta vreme, dar profita de ea din plin.

Cei mai bucuroşi sunt pensionarii care opresc caloriferele şi centralele peste zi şi şoferii de taxi care se vor deplasa mai uşor prin oraş fără gheaţă şi fără polei. Sincgurul element care te duce totuși cu gândul la iarnă, este patinuarul – și ala artificial. Copiii l-au luat cu asalt, dar mai toată lumea a fost îmbrăcată foarte lejer.

Comentarii

comentarii