VIDEO Crucea Eroilor Banteni de pe Muntele Mic ramane la Consiliul Judetean

Crucea Eroilor Banateni – moenumetul de pe Muntele Mic, rămâne în administrația Consiliului Județean. După ce Primăria Caransebeș a refuzat să o preia în administrare, printr-o hotărâre de CJ, Monumentul Eroilor Bănățeni, Crucea amplasată pe Muntele Mic, revine cu drept de administrare Consiliului Județean. Crucea de pe Muntele Mic, realizată din lemn de brad în 1936 și apoi din metal în 2004, este unul dintre cele mai impozante monumente din România, fiind a doua ca înălțime din țară (27 metri).

În 2015, la solicitarea Consiliului Local Caransebeș, s-a inițiat un proiect de hotărâre prin care se instituia dreptul real de administrare asupra imobilului în favoarea CL Caransebeș. Cei din Caransebeș doreau monumentul pentru promovarea lui ca și obiectiv turistic. După o perioadă de corespondență între administrația locală din Caransebeș și cea județeană, la sfârșitul lunii aprilie 2015, a fost întocmit contractul privind dreptul de administrare a Crucii de către Consiliul Local Caransebeș, care însă nu a mai vrut să semneze contractul semnat și înaintat de către Consiliul Județean.

”Consiliul Local Caransebeș nu a mai semnat acest contract, motiv pentru care în 2016 s-a solicitat prin adrese acest lucru. Nu am primit niciun răspuns, motiv pentru care ne-am aflat într-un blocaj de administrare a obiectivului și s-a procedat la revocarea dreptului de administrare”, a precizat Corina Pascotă, directorul Direcției de Administrare a Domeniului Public și Privat.

,,Pentru că Primăria Caransebeș nu a dat un răspuns dacă mai vrea sau nu mai vrea Monumentul Eroilor Bănățeni și pentru că trebuia intervenit urgent cu lucrări de reabilitare a instalației de alimentare cu energie electrică a monumentului, CJ a revocat dreptul de administrare de către Caransebeș și a preluat în administrare obiectivul. În prezent Crucea de pe Muntele Mic este luminată, în urma intervențiilor administrației județene. Monumentul nu a mai fost luminat din noiembrie 2015” spune presedintele CJ Caras Severin, Silviu Hurduzeu.

Comments

comments

Powered by Facebook Comments