VIDEO Daca lâna de aur este o legenda, ”Apa de aur a Banatului” este o realitate si se găsește la Ocna de Fier in Caras Severin

Daca lâna de aur este o legenda, ”Apa de aur a Banatului” este o realitate si se găsește la Ocna de Fier in Caras Severin. Nu sunt nici vorbe mari si nici fara acoperire si o sa vedeti si de ce. Horațiu Rada, un om de afaceri în domeniul construcțiilor din Timișoara, s-a gândit să investească împreună cu alți doi asociați într-un alt domeniu de activitate. Așa a început povestea apei de aur din Muntii Dognecei și ai Ocnei de Fier. Prima dată a început să facă cercetări în Munții Banatului despre care știa că au resurse naturale excepționale.
În urma unor studii care s-au întins pe durata mai multor ani a ajuns la concluzia că apa de la Cracul de Aur din Ocna de Fier este apa de aur, o apă adevărată cu proprietăți nemaiîntâlnite, cu coloizi de aur și argint.

Deși a identificat 3 sau 4 surse de apă în Munții Banatului pe care le-a monitorizat și cărora le-a făcut analiza aproape 3 ani de zile, a mai căutat. După trei ani de căutări prin Munții Dognecei, după discuţii cu localnici, geologi, pasionați de natură și după cercetări prin văi, păduri și peşteri, a luat legătura cu profesorul Gheorghe Rogobete şi cu Constantin Gruescu, un geolog pasionat de Munţii Banatului, cel care are un muzeu particular de minerale estetice, singurul din Romania.

Împreună cu cei doi au localizat mai multe izvoare care au intrat într-un proces de analiză, iar în final, izvorul de la Ursoanea a fost izvorul câștigător. Asta după mai multe serii de analize realizate în laboratoare specializate din Târgu Mureș, Cluj-Napoca, București, dar și din Germania. Așa s-a descoperit că în munții din Caraș Severin, nu se găsește lâna legendară din aur, în schimb, aceasta este apa cu coloizi din aur, este miracolul real din Munții Banatului.

S-a găsit la Ocna de Fier, o comună săracă acum, dar foarte prosperă până la închiderea activității miniere, într-un colț de Banat, o apă cu o alcalinitate unică în România, cu un PH de 8,25 și un grad de mineralizare în Ca și Mg aflat în raport optim, în cantități care nu pot influența negativ sănătatea și – cel mai important, PH-ul acestei ape reușeșete să stabilizeze în mod natural coloizi de aur și argint. Nicăieri nu mai există ape naturale cu coloizi de aur sau argint provenită din natură, apă virgină și pură. În comerț mai există ape asemănătoare, dar sunt ape produse artificial, apă îmbunătățită de către oameni.

Apa de la Ocna de Fier este un produs unic, natural și pur, care a ajuns să fie apreciat pe piața externă într-un timp foarte scurt datorită proprietăților sale de excepție. Pe lângă medalia de aur de la Salonul de Inventică de la Timișoara și multe alte distincții, apa de la Ocna de Fier a primit o apreciere din partea Institutului Internațional de Testare a Calității de la Bruxelles, primind distincția Superior Taste Award 2016. Aceasta este singura apă din România premiată cu trei stele, punctajul maxim care se poate oferi pentru un produs.

Este o apă care spune totul doar uitându-te la sticlă, o apă pură, cristalină, o apă care te bucură în momentul în care în zilele călduroase o savurezi. Oamenii locului spun că au auzit din bătrâni că apa ar avea calități binefăcătoare și că minerii, pe când existau minele, beau doar din această apă, ea fiind o apă cu calități rare.

Cei trei oameni de afaceri timișoreni ( Horaţiu Rada, Eleodor Coptil şi Mihai Petrăchioiu) au descoperit ce ”aur” curge la Ocna de Fier și au făcut o investiție de 5 milioane de euro într-o unitate de îmbuteliere a apei naturale. Este poziționată pe segmentul de lux și destinată în principal exportului, iar în România va fi distribuită preponderent în hoteluri și restaurante.

Ca parametri de calitate şi proprietăți, această apă depășește toate apele aflate pe piața românească, chiar şi pe cele ale unor mari grupuri internaţionale. În termeni de calitate a produsului se poate compara cu oricare apă din zona premium şi de lux din lume.

„Ne poziţionăm ca o apă de top, respectăm un standard, oferim un produs corect şi de o calitate extraordinară, plecăm pe un drum greu, dar avem încrederea că facem ceea ce trebuie” spune investitorul Horațiu Rada.

Geologul și mineralog Constantin Gruescu, are 92 de ani si este proprietarul celei mai mari colecții de minerale estetice din România si are propriul muzeu – colecție de prin anii 1970. A fost mereu deschis publicului, pe gratis și este o somitate în domeniul geologiei, casa si colecția i-au fost vizitate de președinți ai României, de regina Beatrix a Olandei cu soțul, nume grele in domeniul științei si cercetării din România și din lume, generații întregi de studenți la geologie și viitori geologi. El este primul care a făcut cercetări privind calitatea apelor din zonă. Metoda a fost una extrem de simplă: în sticle bine spălate, nea Costică a luat probe de apă pe care le-a ținut în garajul său. Unele au și 40 de ani și…apa este perfectă, exact ca și când ar fi fost pusă în sticle cu o zi înainte. Se știe foarte bine că peste deal, la Calina, există un alt izvor cu ape miraculoase, apă cu coloizi din argint și care este rivala apei Evian.

Comentarii

comentarii