VIDEO De 141 de ani Crucea Roșie face voluntariat în România

De 141 de ani Crucea Roșie face voluntariat în România. Ziua de 4 iulie este dedicată Crucii Roșii, organizație umanitară care s-a implicat în tot acest timp în numeroase acțiuni de ajutorare a semenilor.
Și în Reșița voluntarii de la Crucea Roșie au marcat această zi de sărbătoare pentru ei fiind prezenți în Centrul Civic, alături de semeni, așa cum știu ei să facă. Aici și-au amenajat un cort și au oferit gratuit servicii de măsurare a tensiunii arteriale și testare a glicemiei tututor celor care au dorit informații despre starea de sănătate. Cunoașterea acestor date despre valorile tensiunii și ale glicemiei pot preveni boli grave, au spus reșițenii care au trecut astăzi pe acolo.

Alți voluntari au prezentat tehnici de prim ajutor pentru cei care au fost interesați să cunoască cum pot face acest lucru la nevoie.

Tinerii care au ales să fie voluntari la Crucea Roșie Caraș-Severin au precizat că s-au îndreptat spre această organizație din nevoia de a oferi o mână de ajutor celorlați, iar trăirile pe care le-au avut de câte ori au participat la acțiuni ale organizației umanitare au fost unice și incomparabile.

Comentarii

comentarii