VIDEO De joi, la Herculane funcționează Centrul de vizitare al Parcului Naţional Domogled-Valea Cernei

Una dintre cele mai frumoase şi spectaculoase zone din Caraş-Severin, Domogled-Valea Cernei, unde se afla şi staţiunea Băile Herculane, are Centru de vizitare. Acesta a fost realizat în cadrul proiectului „Managementul Conservării Biodiversităţii în Parcul Naţional Domogled-Valea Cernei, ca sit NATURA 2000”, finanţat din fonduri europene, prin Programul Operaţional Sectorial de Mediu.

Centrul de vizitare al Parcului Naţional Domogled-Valea Cernei se afla chiar la ieşirea din staţiunea Băile Herculane, pe malul râului Cerna. Amenjat pe 3 nivele, centrul dispune de spaţii expoziţionale cu tematica geografică, etnografica şi istorică, machete ale unor peşteri importante din aria protejată „Lumea adâncurilor”, sala de conferinţa şi un spaţiu pentru jocuri interactive. Proiectul a avut o valoare totală de peste 9 milioane de lei şi are drept scop promovarea obiectivelor de management ale Parcului Naţional Domogled-Valea Cernei. De asemenea, este urmărită conştientizarea în rândul turiştilor a măsurilor de conservare a habitatelor, în contextul gestionarii durabile a resurselor naturale.
Herculane Centru (20)
Centrul de vizitare a fost deschis în prezenţa unor oficialităţi de la nivel naţional şi judeţean. Invitate la eveniment au fost şi mai multe ansambluri folclorice din toate zonele etno-folclorice aflate pe teritoriul Parcului Naţional Domogled-Valea Cernei, din judeţele Gorj, Mehedinţi şi Caraş-Severin.

Comments

comments

Powered by Facebook Comments