VIDEO De la soare şi pomi înfloriţi, înapoi la ninsoare

După ce ultimele zile si cele de Paşti au fost însorite cu temperaturi de până la 20 de grade, acum cu doar 10 zile înainte de 1 mai, revin ninsorile în zona Banatului. În Caraş-Severin sunt aşteptate să cadă precipitaţii însemnate atât sub formă de ploaie, cât şi sub formă de ninsoare. Lucru care s-a şi întâmplat. De pe la ora 10, peste Reşita şi Banatul Montan a început să ningă.

Copacii încărcaţi de floare au cel mai mult de suferit. Merii sunt foarte sensibili iar cireşii şi corcoduşii au făcut deja fructe formate. Dacă frigul şi ninsoare vor continua, acestea vor fi distruse. La fel s-a întâmplat şi anul trecut când peste dealurile din Banat a nins iar livezile au fost afectate aproape în totalitate şi gospodarii nu s-au putut bucura de un fruct din propria livadă sau grădină.

Meteorologii nu au veşti deloc bune pentru perioada următoare. Vremea rea va pune stăpânire pe mai multe zone din ţară, printre care şi pe judeţul Caraş-Severin şi a fost emisă o avertizare cod galben pentru de precipitaţii, vânt şi ninsoare.

Comments

comments

Powered by Facebook Comments