VIDEO Dezastru la simulări în CS – un sfert din liceeni ar lua bac-ul

Doar 24,36 la sută dintre liceenii cărășeni din clasele terminale ar promova Bacalaureatul dacă ar da examenul în aceste zile. Rezultatele simulărilor examenului de BAC au fost afişate joi, 12 martie, la fiecare liceu din judeţ, şi au scos la iveală pregătirea insuficienta din învăţământul cărășan.
Peste 70 la sută dintre elevii din clasele a XI-a și a XII-a nu au reușit să obțină media 6 la simulările examenului de Bacalaureat din acest an. Din 3 448 de participanţi, doar 840 au reușit să obțină media de promovare : 522 la clasa a XII-a și 318 la clasa a XI-a. Din datele furnizate de Inspectoratul Școlar Județean reiese faptul că și în acest an absenteismul este la modă în rândul tinerilor. Din 4 423 de candidați înscriși, 975 au lipsit de la simulare: 558 la clasa a XII-a și 417 la clasa a XI-a.

[youtube id=” P-VN23y1EBw”]

Potrivit Ministerului Educației scopul simulării probelor scrise din cadrul examenului de Bacalaureat, atât pentru clasa a XI-a, cât şi pentru clasa a XII-a, este, pe de o parte, familiarizarea elevilor cu rigorile acestui tip de examen, iar pe de altă parte, ajutorul acordat acestora pentru a conştientiza nivelul de pregătire, înainte de Bacalaureat, şi de a lua măsuri în consecinţă pentru îmbunătăţirea rezultatului final.

La fel ca anul trecut, subiectele au fost unice, la nivel naţional, respectiv diferenţiate, în funcţie de filieră, profil şi specializare, fiind elaborate de Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare. Notele obţinute la simulările naţionale se pot trece în catalog, doar la solicitarea elevului. De asemenea, rezultatele trebuie analizate la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ, prin discuţii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, şedinţe cu părinţii, precum şi la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătăţirea performanţelor şcolare.

Comentarii

comentarii