VIDEO Dotări noi la Spitalul Județean – Chirurgia ortopedică se modernizează la Reșița

Spitalul Judetean de Urgenta Resita va primi o masa de chirurgie ortopedică nou-nouță. Decizia a fost luata de consilierii județeni la ultima ședința a forului decizional. Masa ortopedica va înlesni activitatea medicilor, având in vedere ca cea pe care o folosesc acum are o vechime de 45 de ani.

[youtube id=”-d2n6L-sSvY”]

La ultima ședință a Consiliului Județean a fost adoptat proiectul de hotărâre care permite achiziționarea unei mese chirurgicale de ortopedie pentru Spitalul Județean de Urgență din Reșița. Hotărârea este întemeiată, având în vedere numărul mare de pacienți care ajung la ortopedie, dar mai ales vechimea actualei mese ortopedice. Cu o vechime de 45 de ani, locul ei ar fi mai potrivit într-un magazin de antichități decât în sala de operații. Consiliul Județean investește peste 100 de mii de euro în noua achiziție.

Noua masă chirurgicală va simplifica enorm activitatea medicilor de la ortopedie.
Singura investiție importantă de care a beneficiat Secția de Ortopedie până acum este un fluoroscop în valoare de 60 de mii de euro, achiziționat în urmă cu doi an. Acesta este un aparat performant, care permite imagistica intermitentă sau continuă a operaţiilor închise, cu înaltă rezoluţie a imaginilor, ce pot fi stocate, observate și reevaluate după nevoie.

Comentarii

comentarii