VIDEO DOUA ACCIDENTE DE CIRCULATIE IN MINIVACNTA UNIRII. ATENȚIE ȘOFERI ȘI PIETONI!

În această minivacanță, două accidente rutiere au avut loc în Reșița, pe trecerile de pietoni. În urma lor, două persoane au suferit răni grave. Polițiștii fac recomandări șoferilor și pietonilor să manifeste prudență în trafic mai ales când se circulă în condiții de vreme nefavorabilă.

La data de 30 noiembrie a.c., în jurul orei 18.00, un bărbat în vârstă de 40 de ani, din Reșița, a condus un autoturism pe bulevardul Republicii, dinspre Câlnic spre Centru Civic, pe banda a doua de mers. La o trecere de pietoni semnalizată prin indicator și marcaj rutier, bărbatul a lovit cu partea din față a autoturismului un pieton în vârstă de 82 de ani, din Lăpușnicel, angajat regulamentar în travsersarea străzii.

Ieri, 2 decembrie, în jurul orei 17.45, la intersecția bulevardelor Muncii cu Republicii, la efectuarea virajului spre dreapta, un șofer în vârstă de 55 de ani, din Reșița, a acroșat cu partea stângă-față a autoturismului o femeie în vârstă de 49 de ani, din Armeniș, care traversa regulamentar strada la culoarea verde a semaforului electric.


În urma celor două accidente rutiere, cei doi pietoni au suferit răni grave, fiind transportați la Spitalul Județean de Urgență din Reșița pentru îngrijiri medicale.
Ambii șoferi au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.
Polițiștii municipiului Reșița continuă cercetările în cele două cazuri sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

***
0

În contextul vremii nefavorabile, polițiștii recomandă conducătorilor auto să adopte o manieră preventivă de condus, atât pentru siguranţa proprie, cât şi pentru a celorlalţi participanţi la trafic.

Având în vedere faptul că partea carosabilă este umedă ori acoperită de zăpadă, conducătorii de autovehicule sunt sfătuiţi să circule atât în localităţi cât şi în afara acestora cu o viteză care să permită oprirea mijloacelor de deplasare în siguranţă, deoarece distanţa de frânare în astfel de condiţii este mult mai mare.

Totodată, evitaţi să acţionaţi brusc frâna şi mecanismele de direcţie, deoarece puteţi derapa foarte uşor! Folosiţi cu precădere frâna de motor. Pe porţiunile acoperite cu ninsoare sau polei este indicat să nu viraţi şi să frânaţi în acelaşi timp!

Utilizarea anvelopelor de iarnă este obligatorie atunci când se circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei, iar autovehiculele cu greutatea de peste 3,5 tone trebuie echipate cu dispozitive antiderapante.

Nu consumaţi alcool şi nu conduceţi dacă simţiţi că sunteţi obosiţi! Nu vorbiţi la telefonul mobil în timp ce conduceţi maşina, dacă nu aveţi ataşat la acesta dispozitivul de tip ,,hands-free”.

De asemenea, polițiștii cărășeni vin cu recomandări și pentru pietoni:

Traversarea străzii se face numai pe trecerea de pietoni.

Nu fugiţi pe trecerea de pietoni, opriţi-vă pe marginea acesteia şi aşteptaţi ca maşinile să se oprească pentru a vă permite traversarea!

Acolo unde sunt instalate semafoare, veţi aştepta cu răbdare apariţia luminii de culoare verde şi veţi traversa numai pe această culoare!

Evitați, pe cât posibil, partea carosabilă, mai ales după lăsarea întunericului şi în condiţii de vizibilitate redusă.

Comentarii

comentarii