VIDEO Doua elicoptere pierdute in 10 ani – Un alt elicopter s-a prabusit pe Muntele Mic

Aseara Pârtia Borlova a fost locul unui eveniment nefericit, un elicopter s-a răsturnat chiar pe cablu instalaţiei de transport. Elicopterul tip Eurocopter, proprietate a unui om de afaceri din Timisoara, a suferit avarii importante în urma unei neglijențe a pilotului. Aceasta a constat în faptul că după momentul aterizării în imediata apropiere pârtiei de schi Borlova 1 pe Muntele Mic, aparatul de zbor ar fi rămas pornit și nesupravegheat. Asa arăta elicopterul înainte de accident.

O rafală de vânt a făcut că elicopterul, să fie efectiv răsturnat pe o parte. Acum, acesta arată așa:

Aceasta este varianta oferită de proprietar și care circulă pe site-urile de știri. O altă variantă ar fi că luat de o rafală de vânt imediat după decolare, elicopterul a fost doborât și ar fi agăţat un cablu de la pârtia de schi. Din fericire, pilotul nu a păţit nimic, sunt doar pagube materiale. Judetul Caras Severin se afla sub avertizare de cod galben de vânt. Nu a fost nevoie de pompieri sau descarcerare și nici de polițiști. A fost anunțată doar ROMATSA ( Administrația Română a Serviciilor de Trafic Aerian – ROMATSA este o regie autonomă care deține monopolul natural al serviciilor de trafic aerian în România) iar proprietarul si-a asumat întreaga responsabilitate.
Linia Borlova 1 a rămas fără cablu tocmai acum la inceput de minivacanță, iar administratorii pârtiei vor încerca să pornească instalația de tracțiune pe cablu de la pârtia Borlova 2. Pe Muntele Mic au fost rezervate aproape toate locurile de cazare.

Acesta este cel de al doilea elicopter pe care omul de afaceri îl pierde tot pe Muntele Mic. În urmă cu câţiva ani, in 2007, un alt elicopter în care se aflau 4 persoane, printre care şi fostul primar al Caransebesului, Marcel Vela, s-a prăbuşit tot pe Muntele Mic. Atunci, elicopterul agăţase cu o patină de aterizare o stâncă. Stratul de zăpadă de peste 2 m a atenuant şocul, iar cei 4 au scăpat cu viaţa.

Comentarii

comentarii