VIDEO Două persoane surprinse de alunecări de teren într-un autoturism, au căzut în Bârzava

O adevărată desfășurare de forțe a avut loc la ieșirea din Reșița spre Secu. Echipe de intervenție ale Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență (SVSU) din cadrul Primăriei Reșița și voluntari de la Crucea Roșie, precum și reprezentanți ai ISU ”Semenic” au simulat un exercițiu comun de salvare a două victime aflate într-un autoturism care din cauza unei alunecări de teren a căzut în albia râului Bârzava. Exercițiul a constat în salvarea și preluarea victimelor de către cele două echipaje ale Ambulanței sosite la fața locului, scoaterea autoturismului din apă și degajarea drumului spre Secu distrus în urma alunecărilor de teren.
Acțiunea de simulare face parte din etapele prevăzute în proiectului ”Prevenirea inundațiilor – Pentru calitatea mai bună a vieții”, finanțat în cadrul programului de cooperare transfrontalieră IPA România – Republica Serbia, un parteneriat între Reșița și Kikinda.

La acțiunea de salvare a participat și una dintre autospecialele de intervenție ale SVSU Reșița achiziționată prin acest proiect. Proiectul presupune o strategie comună (Reșița-Kikinda) pentru situații de urgență, achiziționarea de echipamente de salvare precum și dezvoltarea capacității de intervenție în caz de urgență.

„Noi astăzi am încercat să urmărim timpul de intervenție și gradul de mobilizare al acestor echipe de voluntari din cadrul Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență. S-a văzut că avem și un număr foarte mare de utilaje și putem face față oricărui tip de încercări și probleme ce pot apărea pe acest segment al situațiilor de urgență”, a declarat Liviu Gârtoi, șeful SVSU Reșița.

La acest exercițiu de simulare au fost prezenți reprezentanți ai Comitetului Local pentru Situații de Urgență constituit în cadrul Primăriei Reșița precum și reprezentanți implicați în proiect din Republica Serbia.

Comentarii

comentarii