VIDEO Dr. Romeo Dumitrescu este presedintele Consiliului Județean C-S

Consiliul Județean are de astăzi un președinte temporar. Prin votul a 18 consilieri județeni medicul Romeo Dumitrescu a fost ales președintele instituției într-o ședință atipică, așa cum au numit-o unii dintre ei, și extraordinară convocată de către grupul PNL pentru a debloca situația creată de lipsa unui ordonator de credit. Din sală au lipsit consilierii PSD.
Dupa ce consilierul Ion Cojocariu a fost ales ”președinte pentru o zi” cu scopul de a conduce ședința, s-a votat și alegerea unui nou președinte care să scoată din impas instituția și rezolvarea problemei salariilor angajaților.
Cu toate că lucrurile par că s-au rezolvat, asupra instituției planează și o altă problemă, aceea în care Consiliul Județean se poate trezi că are doi președinți și care nu vor putea fi demiși, nici unul, conform legii. Ordinul prefectului privind demiterea lui Sorin Frunzăverde a fost contestat în instanță de către acesta. În termen de 30 de zile ar putea exista o sentință favorabilă, adică până în 20 mai, termenul maxim.

Cei doi șefi PNL, Marcel Vela și Valeria Schelean au fost prezenți la această ședință. Provocat de presă să confirme deblocarea situației pe linie de partid, Marcel Vela a precizat:
”Din cauze medicale, Consiliul Județean nu a avut, în principal, un coordonator de credite. Din cauze politice, mai precis din cauza PSD-ului, Consiliul Județean nu a mai avut nici al doilea ordonator de credite. Acum instituția Consiliului Județean funcționează în parametri normali”.

La rândul său Valeria Schelean s-a arătat mulțumită de faptul că situația a fost deblocată subliniind că ”până la urmă indiferent de motivele medicale, de care evident ne pare rău să auzim că sunt motivele care l-au făcut pe domnul Frunzăverde să nu-și mai poată continua mandatul, consilierii județeni au fost aleși de către cetățeni pentru a-i reprezenta și este normal ca această instituție să funcționeze indiferent de problemele personale ale fiecărui consilier sau președinte ales de către popor. După cum a-și văzut azi, s-a votat de către consilierii județeni și a existat posibilitatea ca fiecare formațiune politică reprezentată să facă propuneri, din moment ce alte partide nu au fost prezente și nu au fost propunei, evident că s-a validat și s-a votat acea propunere pe care PNL a facut-o”.

Noul președinte desemnat din partea PNL, medicul Romeo Dumitrescu, își va suspenda pe această perioadă activitatea ca medic chirurg. Întrebat dacă va demisiona de la șefia CJ dacă Sorin Frunzăverde va reveni, noul președinte ales a precizat că acest lucru este o chestiune pe care o va discuta cu liderii PNL. ”Este evident că noi nu dorim să încurcăm lucrurile, noi dorim să le clarificăm. Nu are nici un rost să ajungem la dispute viz-a-viz de o poziție pe care o ocup temporar”.

Comentarii

comentarii