VIDEO Drumul spre Semenic a fost redeschis 42 de copii au fost scosi din zapada

Drumul spre Statiunea Semenic a fost inchis sambata mai bine de 7 ore. Acest lucru s-a intâmplat din cauza viscolului din noaptea de vineri spre sâmbătă și a vremii. La Pasul Prislop, a fost pusă bariera cu ,,drum închis” iar un echipaj de politisti a redirecționat circulația. Drumarii au lucrat mai bine de 8 ore ca sa desfaca doua benzi de circulatie. La Ora 21 se circula normal spre statiume.

Aceasta măsură vine ca urmare a condiţiilor meteorologice nefavorabile- Atenţionare meteorologică valabilă din data de 13.01.2017, de la ora 05,00 până în data de 14.01.2017 la ora 12,00, atenționare ce se referă la intensificări ale vântului şi ninsori.Un caz mai deosebit s-a inregistrat in jurul pranzului cand intre Prislop si ,,refufiu, a sosit un autocar cu 42 de copii care aveau rezervare si cazare pe Semenic. Din cauza viscolului și a drumului care era blocat cu zăpadă, autocarul a rămas înzăpezit.

Ajunși în aceast situație, jandarmii montani și salvamontiștii de pe Semenic, au format un convoi și au luat-o la pas cu copiii prin nămați și viscol cale de vreo 3 km până în stațiune la locul de cazare al copiilor. Opt copii îmbrăcați necorespunzător cu condițiile de munte și viscol, au fost transportați cu motosăniile de către jandarmi.

La această dată, in Stațiunea Semenic este ocupată la întreaga capacitate, aproape toate locurile de cazare fiind ocupate. Stratul de zăpadă are peste 70 de cm grosime, condițiile de schiat sunt foarte bune și sunt deschise toate pârtiile. Drumul spre și din stațiune a fost deschis în totalitate în jurul orei 19 și se circulă în condiții de iarnă.

Comentarii

comentarii