VIDEO Eclipsa de soare cu flori și echinox de primăvară la Reșița

La Reșița, oamenii au ieșit pe străzi în număr mare, scoși tocmai de căldura soarelui. Unde mai pui că astăzi, se înregistrează nu mai puțin decât 3 evenimente astronomice: solstițiul de primăvară, eclipsa de soare și lună nouă. Ultima eclipsa totala de Soare a deceniului s-a desfăşurat fără nici un fel de probleme. Eclipsa a fost vizibilă din Romania intre orele 10,40 şi 13,10, cu un maximum in jurul orei 11,55. Din România, eclipsa de Soare s-a văzut drept parţiala, cu un grad maxim de acoperire a discului Soarelui situat intre 50% in zona sud-estica şi 63% in nord-vest-ul României.

[youtube id=” hHZudLr5PNQ”]

[youtube id=” W_H0c8IWW6Y „]

La Reșița, oamenii au ieșit pe străzi în număr mare, scoși tocmai de căldura soarelui. Unde mai pui că astăzi, se înregistrează nu mai puțin decât 3 evenimente astronomice: solstițiul de primăvară, eclipsa de soare și lună nouă – sau super-lună cum i se mai spune.

Părerile oamenilor sunt împărțite. Majoritatea văd aceste lucruri ca fiind perfect normale, știu despre ce este vorba și le consideră ceva banal deja. Alții, mai ales cei în vârstă, spun că nu sunt semne bune, că pe vremea lor nu se întâmpla așa ceva și că oamenii ar trebui să fie mai credincioși.

Eclipsele de Soare au loc atunci când Luna, in orbita ei terestra, se interpune intre Soare si Terra . O eclipsa de Soare parțială are loc atunci cand Luna acopera doar o parte a discului solar şi care seamana uneori cu o muşcatura dintr-o prajitura. In vechime, un asemenea eveniment astronomic era considerat un semn divin.

Urmatoarea eclipsa de Soare vizibila din Romania va fi in 21 iunie 2020 şi va avea un grad de acoperire foarte redus, in jur de 10%. Va urma insa eclipsa din 25 octombrie 2022, cu un grad de acoperire in jurul a 50%, tot sub forma de eclipsa parţiala.

Comentarii

comentarii