VIDEO Elevii olimpici premiati de Prefectura C-S; Institutia susține performanța școlară

Pentru prima dată, după foarte mult timp, Instituția Prefectului își îndreaptă atenția spre elevii olimpici. Sub deviza „Instituţia Prefectului susţine performanţa” în sala de protocol – Cabinet Prefect a avut loc o festivitate de premiere a 7 elevi din judeţul Caraş-Severin care au obţinut locul I la olimpiadele școlare – etapa națională.
E vorba de premierea simbolică a șapte copii olimpici care au obținut locul I la olimpiadele naționale de limbă cehă, de limbă croată și de psihologie.

”Sunt copii cu care noi ne mândrim. Este foarte important să știm că acești copii dau un exemplu foarte bun și mi se pare normal să ne mândrim și cu lucrurile foarte bune pe care le avem în acest județ și asta constituie un fundament pentru dezvoltarea viitoare. E important să stimulăm copiii să participe la olimpiade, să învețe, să vadă că sunt recompensați, chiar dacă doar simbolic, trebuie să-i motivăm cu ceva și, în continuare, sper ca anul viitor să avem mai mulți premianți și cetățeni adulți foarte bine pregătiți din toate punctele de vedere și care să asigure dezvoltarea acestui județ”, a precizat prefectul Florența Maria Albu.

La acest eveniment a fost prezent și inspectorul școlar general, Adrian Doxan, care a subliniat importanța recunoașterii performanțelor elevilor și că evenimentul de astăzi a fost o onoare pentru el ca și reprezentant al ISJ Caraș-Severin.

”Faptul că Prefectura organizează acest eveniment după ani de zile în care nu a mai fost organizat, este un eveniment care trebuie salutat și sper că va avea continuitate și în anii care urmează. Este vorba de recunoașterea efortului pe care acești elevi și profesorii lor l-au depus de-a lungul anilor și, de ce nu, este un imbold pentru ca elevii care sunt studioși și care frecventează cursurile, să facă același lucru”, a precizat inspectorul general, Adrian Doxan.

Astăzi au fost premiați elevii care au ocupat locul I la olimpiadele naționale, dar numărul celor premiați ca urmare a rezultatelor bune obținute la aceste concursuri ajunge la aproximativ 80 de elevi.

Olimpicii au primit din partea Instituției Prefectului o diplomă de merit și un premiu simbolic.

În cadrul evenimentului, Ovidiu Roşu, Şef Serviciu Arhivele Naţionale, Serviciul Judeţean Caraş-Severin, a susținut o prezentare cu documente şi fotografii inedite de arhivă despre şcoala bănăţeană.

Comments

comments

Powered by Facebook Comments